Πολιτική

Ελληνοτουρκικά – Προκαλεί ο Οκτάι από τα Κατεχόμενα: Συνεχίζουμε τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Όποιος ψάχνει για περιπέτειες στην Ανατολική Μεσόγειο, θα λάβει τις απαντήσεις του, είπε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας – Απέρριψε για άλλη μια φορά τη λύση δυο κρατών για το Κυπριακό

Ανέβασε τους τόνους, με νέες προκλητικές δηλώσεις, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, κατά την παρουσία του στην Κύπρο για τον εορτασμό της 38ης επετείου του Ψευδοκράτους.

Συγκεκριμένα, ο Οκτάι ξεκαθάρισε πως οι Τούρκοι θα συνεχίσουν κανονικά τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, απειλώντας πως «όσοι ψάχνουν για περιπέτειες εκεί, θα λάβουν τις απαντήσεις τους».

«Δεν φτάνει που γίνεται αναφορά στη Μεσόγειο ως θάλασσα τραγωδίας λόγω των ανθρωπιστικών κρίσεων και τις εικόνες μεταναστών; Τώρα η ελληνοκυπριακή πλευρά ανακοινώνει πως θα ξεκινήσει μονομερείς ενέργειες για υδρογονάνθρακες. Να μην ανησυχούν καθόλου οι Ελληνοκύπριοι, δεν θα τους αφήσουμε μόνους, θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητες γεωτρήσεων από εκεί που σταματήσαμε. Δεν φοβόμαστε κανέναν. Όποιος ψάχνει περιπέτειες στην Ανατολική Μεσόγειο, θα λάβει απάντηση», σημείωσε ο Οκτάι.

«Δεν θα ανεχθούμε ποτέ να αγνοούνται τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα μας με ουσιαστικά βήματα», τόνισε ο Οκτάι, ο οποίος ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά πως «η πρόταση που έχει καταθέσει ο Τατάρ» για το Κυπριακό, είναι η μοναδική που συζητά η Άγκυρα. «Δεν διαπραγματευόμαστε τη λύση των δυο κρατών. Ξεχνούν οι Ελληνοκύπριοι πως ήταν εκείνοι που κατέστρεψαν πρώτοι το κράτος σύμπραξης, το οποίο προσποιήθηκαν ότι ήθελαν και μετά το απέρριψαν;».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική