Πολιτική

Ελληνοτουρκικά – Προκλητικό ξανά το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η ΕΕ είναι όμηρος των εκβιασμών της Ελλάδας και της Κύπρου»

Ο Χαμί Ακσόι επιχείρησε να απαντήσει στην ξεκάθαρη δήλωση στήριξης της ΕΕ σε Ελλάδα και Κύπρο μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης

Απάντηση στην ξεκαθάρη θέση υποστήριξης της Ελλάδας και της Κύπρου, που εξέφρασαν την Τετάρτη οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της ΕΕ, επιχείρησε να δώσει σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να είναι αντικειμενική και ειλικρινής, αν θέλει να αποτελέσει μέρος της διαδικασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, με στόχο την ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα στην περιοχή, ενώ τόνισε πως οι εκκλήσεις για «ψυχραιμία» πρέπει να γίνονται στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση και όχι στην Τουρκία, η οποία «θέλει τον διάλογο και τη συνεργασία».

Μάλιστα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «όμηρο των εκβιασμών των δυο κρατών μελών (Ελλάδας και Κύπρου), που αυξάνουν την ένταση».

Και ολοκλήρωσε, λέγοντας πως η σταθερή λύση στα προβλήματα και οι σχέσεις καλής γειτονίας, πρέπει να αναζητηθούν μέσα στο πλαίσιο που επιβάλλει το Διεθνές Δίκαιο.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική