Πολιτική

Ελληνοτουρκικά – Στεφανής: Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο με την Τουρκία

Ο πρώην υφυπουργός Άμυνας στάθηκε στη μεγάλη πρόοδο της Ελλάδας στο διπλωματικό πεδίο, κάτι που φάνηκε από την αλλαγή στάσης της Γερμανίας απέναντι στην Τουρκία – Επίσης, έκανε λόγο για αλλαγή στάσης της χώρας στη διαχείριση κρίσεων

Ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Σύμβουλος της Κυβέρνησης επί θεμάτων ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους, Αλκιβιάδης Στεφανής μίλησε για την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας, την ετοιμότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή και τις σημαντικές κινήσεις που έχει κάνει η χώρα μας στο διπλωματικό πεδίο τα τελευταία χρόνια.

«Τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα πήρε μία σημαντική απόφαση για τη διαχείριση κρίσεων. Για πρώτη φορά αποφασίζουμε να αλλάξουμε τον βηματισμό μας όσον αφορά την αντίδρασή μας και πλέον αποφασίζει η Ελλάδα να πάρει την πρωτοβουλία και να μην ακολουθεί κάθε φορά τι κάνει η Τουρκία», είπε ο κ. Στεφανής στο Mega σχετικά με τις αντιδράσεις της Ελλάδας σε σχέση με τις τουρκικές απειλές.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ckevwkwhjui1)

Όπως τόνισε, η Ελλάδα βασίζεται στις ισχυρές συμμαχίες και στην ισχυρή αποτροπή. H διπλωματία έκανε σε δυο χρόνια όσα δεν είχαν γίνει πολλά χρόνια πριν. Πήγαμε στις Ηνωμένες Πολιτείες όχι για να παρακαλέσουμε, αλλά βασιζόμενοι στις ισχυρές συμμαχίες που έχουμε αποκτήσει και για να δείξουμε τον σημαμντικό ρόλο που μπορούμε να διαδραματίσουμε».

Επίσης αναφέρθηκε στην καθοριστικής σημασίας αντίδραση της Γερμανίας μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε το χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας». «Με δήλωσή της η γερμανική κυβέρνηση λέει στην Τουρκία ότι θα πρέπει αν αλλάξει τη συμπεριφορά της και να την επανακαθορίσει σε σχέση με τον αναθεωρητισμό της».

Ο κ. Στεφανής τόνισε πως η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε απειλή: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο με την Τουρκία. Είμαστε προσεκτικοί στις ενέργειές μας, γιατί θέλουμε να δείξουμε ότι για εμάς προέχει η ήρεμη συμβίωση, η πρόοδος και η ευημερία. Οι δικές μας ενέργειες είναι πάντα προσεκτικές και ψύχραιμες. Βασίζονται στην πραγματική επιθυμία να έχουμε εξαιρετικές σχέσεις καλής γειτονίας με όλους μας τους γείτονες. Σε κάθε νησί οι ένοπλες δυνάμεις εκπαιδεύονται και μελετάνε πολλά σενάρια, που είναι ακραία, αντιμετώπιση πολλαπλών απειλών είτε σε συμβατικό πεδίο είτε στο υβριδικό».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική