Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: Συνάντηση Μητσοτάκη με τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων – Απών ο Παναγιωτόπουλος

Ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε μυστική συνάντηση σε μια περίοδο κλιμάκωσης της έντασης – Γιατί απουσίαζε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Οι τουρκικές προκλήσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της μυστικής συνάντησης που είχε μέσα στην εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Η συνάντηση έγινε σε μία περίοδο κλιμάκωσης της έντασης από την Άγκυρα και με το τουρκικό ερευνητικό Ορούτς Ρέις να συνεχίζει την πορεία του κοντά στο Καστελόριζο.

Τη συνάντηση επιβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του Alpha, ο πρωθυπουργός ήθελε να ενημερωθεί αναλυτικά για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, όπως είπε, θέλει να γνωρίζει όλα τα τεχνικά δεδομένα «αν πρόκειται να πάρει μεγάλες αποφάσεις, κάτι που αποτελεί καθημερινότητα πλέον».

«Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να τα ξέρει όλα, όμως θέλει να τα ξέρει. Θέλει να γνωρίζει τα πάντα στην απόλυτη λεπτομέρεια», σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Απών από τη συνάντηση ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Από τη συνάντηση απουσίαζε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. «Δεν γνωρίζω ποιοι ήταν εκεί, όμως γνωρίζω ότι υπάρχουν και ζητήματα τα οποία είναι αμιγώς επιχειρησιακά», σχολίασε ο κ. Γεραπετρίτης προσθέτοντας ότι «προφανώς την πολιτική απόφαση για ότι πράξουμε στο κομμάτι της άμυνάς μας, τη λαμβάνει η νομιμοποιημένη πολιτική ηγεσία».

Όπως είπε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας γνωρίζει εξαιρετικά και καταλαβαίνει τα τεχνικά θέματα. «Εμείς είμαστε εκείνοι που προσπαθούμε να μάθουμε», διευκρίνισε, εξηγώντας ότι «τα εντελώς τεχνικά θέματα με τα πρωτόκολλα εμπλοκής κλπ, που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση κρίσης είναι θέματα τα οποία ανάγονται σε επίπεδο άλλο».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική