5 Οκτωβρίου 2022

Ελληνοτουρκικά – Yeni Safak: «Η Ελλάδα θέλει πόλεμο, ενοχλείται που η Τουρκία είναι παγκόσμιος παίκτης»

Mε τίτλο «Η Ελλάδα θέλει πόλεμο» η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, δημιουργεί «κλίμα» κατά της χώρας μας, προβάλλοντας το τελευταίο αφήγημα της Άγκυρας για υποτιθέμενες «παρενοχλήσεις» τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών από το σύστημα αεράμυνας S-300 που είναι εγκατεστημένο στην Κρήτη. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για ελληνική ενόχληση, επειδή η Τουρκία αποτελεί «παγκόσμιο παίκτη», και πως στόχος της Αθήνας είναι να προκαλέσει ευρύτερη σύγκρουση.

«Σύμφωνα με ειδικούς η Ελλάδα έχει ενοχληθεί από το ότι η Τουρκία έχει καταστεί παγκόσμιος παίκτης. Αναφέρεται πως στόχος της Ελλάδας είναι ή να προκαλέσει πόλεμο ή να υποχρεώσει στην ενεργοποίηση των S-400 ώστε να προκαλέσει σύγκρουση Τουρκίας και Δύσης» αναφέρει το δημοσίευμα, που φαντάζεται σενάρια «συνομωσίας», εξαιτίας μιας «παρενόχλησης» που η Αθήνα διέψευσε κατηγορηματικά.


safak_polemos

«Η παρενόχληση που έκανε η Ελλάδα με τους S-300, αναφέρεται πως είναι σχέδιο με σκοπό να φέρει σύγκρουση Δύσης και Τουρκίας. Μετά τον πόλεμο Ρωσίας και Ουκρανίας η Τουρκία κατέστη το διπλωματικό κέντρο του κόσμου» σημειώνει η Υeni Safak, αναφερόμενη στην εμπλοκή της Τουρκίας στην ασφαλή μεταφορά σιτηρών από τα λιμάνια της Ουκρανίας.

«Οι παρενοχλήσεις από την Ελλάδα άρχισαν παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις. Τα τουρκικά μαχητικά παρενοχλήθηκαν αρχικά με αεροσκάφη και αργότερα με τους ελληνικούς S-300 που δήθεν ήταν «σε υπόστεγα». Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Ελλάδα επιδιώκει ένταση λόγω της ενόχλησης που αισθάνεται από την προβολή της Τουρκίας ως παγκοσμίου παίκτη. Στόχος της Αθήνας είναι ή να προκαλέσει πόλεμο ή να υποχρεώσει στην ενεργοποίηση των S-400 ώστε να προκαλέσει σύγκρουση Τουρκίας και Δύσης» αναφέρει το δημοσίευμα, καταλήγοντας με την προειδοποίηση πως η Τουρκία έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να ενεργοποιήσει το δικό της ρωσικό σύστημα S-400, για το οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

«Σύμφωνα με τους στρατιωτικούς τώρα ακόμη και αν δεν χρειάζεται, μετά την παρενόχληση από τους S-300 η Τουρκία απέκτησε το δικαίωμα χρησιμοποιήσει τους S-400 και είπαν πως σε αυτή την κατάσταση η Ελλάδα δεν θα μπορεί ούτε αεροπλάνο να πετάξει» γράφει η Yeni Safak.Πολιτική

Εγγραφή στο newsletter

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα