5 Οκτωβρίου 2022

Ενεργειακή κρίση – Μπακογιάννης: Ούτε αύξηση στα τέλη, ούτε σβηστά φώτα στον Δήμο της Αθήνας

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μίλησε για την ενεργειακή κρίση και τις επιπτώσεις της στα ταμεία του Δήμου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα τέλη.

Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής επιβάρυνσης στα ταμεία του Δήμου Αθηναίων από την έκρηξη των τιμών στην Ενέργεια, ο Δήμαρχος Αθηναίων είπε στον ΑΝΤ1 πως «δεν υπάρχει περίπτωση να αυξήσει τα τέλη ο Δήμος Αθηναίων», προσθέτοντας πως δεν μπορούν να φορτωθούν περαιτέρω νοικοκυριά και επιχειρήσεις εν μέσω της κρίσης.

Παράλληλα, απέκλεισε να μείνουν σβηστές οι λάμπες του δημόσιου φωτισμού στην Αθήνα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Λένε να σβήσουμε τα φώτα. Μα, μπορεί να σβήσουμε τα φώτα; Έχουμε πει πως αυτό σχετίζεται και με την ασφάλεια», συμπληρώνοντας «άρα, η πρόκληση είναι η ορθή διαχείριση στα οικονομικά του Δήμου και η ποιοτική παροχή υπηρεσιών του Δήμου».

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως «ξεκινά τις επόμενες ημέρες το μεγαλύτερο έργο του Δήμου μετά την διπλή ανάπλαση» και αφορά την τοποθέτηση λαμπτήρων led στα 43.000 φωτιστικά του Δήμου Αθηναίων. Ανέφερε πως αυτό θα έχει τριπλό όφελος, λέγοντας ότι θα επιφέρει μείωση στους λογαριασμούς των δημοτικών τελών τα οποία είναι ανταποδοτικά, θα υπάρχει καλύτερος φωτισμός καθώς θα είναι καλύτερη η ποιότητα φωτός και θα υπάρχει η ευχέρεια αυτοματισμών, καθώς «θα βλέπουμε αμέσως ποιο φωτιστικό έχει πρόβλημα και θα γίνεται άμεσα η όποια επιδιόρθωση απαιτείται, χωρίς να περιμένουμε να μας καλέσει κάποιος πολίτης για να αναφέρει το πρόβλημα».Πολιτική

Εγγραφή στο newsletter

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα