7 Ιουλίου 2022

Ένοπλος εισέβαλε στο καναδικό κοινοβούλιο

3D4E307B6BDFD501E1AA4B695942804E.jpgΠυροβολισμοί έξω από το κτήριο. Ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ είναι ασφαλής και έχει ήδη φύγει από το κοινοβούλιο. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας χτενίζουν το συγκρότημα για να εντοπίσουν τον δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένοπλος ενδέχεται να έχει καταφύγει στη στέγη του κτιρίου.

Τουλάχιστον 30 πυροβολισμοί ακούστηκαν στην περίβολο του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου του Καναδά στην Οτάβα, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καταζητούν έναν ή δύο ενόπλους που άνοιξαν πυρ λίγη ώρα νωρίτερα σε ένα μνημείο, τραυματίζοντας τον στρατιώτη που το φρουρούσε, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει μια μεγάλη περιοχή στην καρδιά της πόλης και πάνοπλοι αστυνομικοί χτενίζουν το συγκρότημα του κοινοβουλίου για να εντοπίσουν τον δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένοπλος ενδέχεται να έχει καταφύγει στη στέγη του κτιρίου.

“Ένας άνδρας μπήκε τρέχοντας στο κοινοβούλιο. Τον καταδίωκαν οπλισμένοι αστυνομικοί που φώναζαν σε όλον τον κόσμο να καλυφθεί”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαρκ-Αντρέ Βιο, ένας εργαζόμενος στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο που είπε ότι “άκουσε τουλάχιστον 20 πυροβολισμούς αυτόματων όπλων”.

Ένας εικονολήπτης του σταθμού Radio-Canada από την πλευρά του είπε ότι μέτρησε “50 πυροβολισμούς”.

Τα καναδικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για δύο υπόπτους, “δύο άνδρες οπλισμένους με κυνηγετικά όπλα”, όμως οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ βρισκόταν στο κοινοβούλιο την ώρα που άρχισαν οι πυροβολισμοί αλλά απομακρύνθηκε γρήγορα και είναι ασφαλής. Πολλοί άλλοι βουλευτές διατάχθηκαν να παραμείνουν μέσα στο κτίριο, το οποίο έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο τραυματισμένος στρατιώτης απομακρύνθηκε με ασθενοφόρο από την περιοχή, στην οποία έχουν σπεύσει πολλά άλλα ασθενοφόρα.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι ο στρατιώτης που δέχτηκε τους πυροβολισμούς έχει τραυματιστεί σοβαρά και ότι τραυματιοφορείς που έσπευσαν στο σημείο με ασθενοφόρα του έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.Διεθνή