Ελλάδα

Ενταση στην πορεία εκπαιδευτικών και ομολογιούχων στη ΔΕΘ [εικόνες + βίντεο]

de8660_1.png

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στο Βελίδειο Συνεδριακό Κέντρο, μετά τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Αγίας Σοφίας με σημαίες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της Τρόϊκας και πραγματοποίησαν πορεία προς το συνεδριακό κέντρο.

Αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στο ύψος της πλατείας του Λευκού Πύργου, προσπάθησαν να τους εμποδίσουν, τοποθετώντας κάθετα στο δρόμο τις κλούβες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί προς στιγμήν μικροένταση. Τελικά, οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το σημείο ύστερα από λίγη ώρα.

Παράλληλα, ομάδα κατόχων κρατικών ομολόγων, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ, απέναντι από την κεντρική είσοδο της έκθεσης, άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα, ζητώντας από την κυβέρνηση να τους αποζημιώσει για τις απώλειες που έχουν υποστεί από το «κούρεμα» των ομολόγων.

Σύμφωνα με το thestival, προκλήθηκε νέα ένταση λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης όπου κατέληξαν οι ομολογιούχοι μετά από την πορεία τους.

Συγκεκριμένα, περιμένοντας τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, οι εκπρόσωποι των ομολογιούχων φώναζαν συνθήματα και επιχείρησαν να πλησιάσουν το υπουργείο, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση των ΜΑΤ που απώθησαν τους διαδηλωτές προς την οδό Παπαγεωργίου. Η ένταση αποκλιμακώθηκε μετά από λίγα λεπτά

de81.png

des2.png

getimage_1.jpg

Πηγη εικόνων ΑΜΠΕ

0.jpg

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα