Ελλάδα

Ενταση στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης -Η κάμερα χρυσαυγίτη εκνεύρισε τον Μπουτάρη

21271121.jpg

Σε τεταμένο κλίμα έγινε η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, με τον Γιάννη Μπουτάρη να απειλεί εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής ότι αν δεν σταματήσει τη βιντεοσκόπηση της συνεδρίασης, θα καλέσει την αστυνομία.

Η ένταση προκλήθηκε όταν ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, υποστήριξε ότι είναι άσκοπο και μη παραγωγικό το γεγονός ότι υπάρχουν 158 διαφορετικές ενότητες στην ημερήσια διάταξη. «Μάλιστα δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τα θέματα αυτά. Αναζητήσαμε πληροφορίες στο διαδίκτυο αλλά δεν καταφέραμε να βρούμε πολλά πράγματα», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος του απάντησε ότι πρόκειται για θέματα και όχι για ενότητες και ότι «για όλα υπάρχουν διαθέσιμες οι εισηγήσεις και μάλιστα σας αποστέλλονται και σε ηλεκτρονική μορφή», σύμφωνα με το thestival.gr.

Σε εκείνο το σημείο έγινε αντιληπτό ότι μέλος της Χρυσής Αυγής κατέγραφε σε βίντεο τη συνεδρίαση, προκαλώντας τον αντίδραση του κ. Αβραμόπουλου. Ο τελευταίος προειδοποίησε ότι δεν επιτρέπεται η βιντεοσκόπηση, πέρα από την καταγραφή από κάμερες της Δημοτικής Τηλεόρασης.

Τότε παρενέβη ο Γιάννης Μπουτάρης, ξεκαθαρίζοντας στον κ. Ματθαιόπουλο ότι ή θα κλείσουν την κάμερα, ή θα κληθεί η αστυνομία και θα γίνει καταγγελία της παράβασης. Τελικά ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής έκλεισε την κάμερα και έληξε το επεισόδιο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα