Πολιτική

Ένταση στην Βουλή για τον ορισμό αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού – Έκρηξη Άδωνι

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ιωάννης Λιανός έστειλε επιστολή στους βουλευτές καλώντας τους να απορρίψουν την πρόταση της κυβέρνησης – Για απαράδεκτη και αντιθεσμική συμπεριφορά έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης

Θετική γνώμη εξέφρασε η πλειοψηφία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την πρόταση του του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη να τοποθετηθεί η κυρία Χαρίκλεια Νικολοπούλου, στη θέση της Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ωστόσο, κατά την συνεδρίαση προκλήθηκε ένταση μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης καθώς ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ιωάννης Λιανός έστειλε επιστολή στους βουλευτές καλώντας τους να απορρίψουν την πρόταση της κυβέρνησης ισχυριζόμενος πως η κυρία Νικολοπούλου ως διευθύντρια της ανεξάρτητης αρχής καθυστερούσε την έκδοση αποφάσεων και προστίμων κατά τραπεζών.

Ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας την ενέργεια του κ. Λιανού μίλησε για «απαράδεκτη και αντιθεσμική» συμπεριφορά ενώ εξήγησε πως η σχετική νομοθεσία δεν υποχρεώνει την εκάστοτε κυβέρνηση να έχει την σύμφωνη γνώμη των προέδρων ανεξάρτητων αρχών για τον ορισμό των υπολοίπων μελών. Αναφορικά με την κυρία Νικολοπούλου ανέφερε ότι θητεύει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού τα τελευταία χρόνια και κανείς από τους προηγούμενους προέδρους δεν είχε εκφράσει προβληματισμό για την επαγγελματική της επάρκεια.


vouli-epitropi-antagonismou-12

Η κυρία Χαρίκλεια Νικολοπούλου

«Ο κ. Λιανός επέλεξε να στείλει επιστολή για να φέρει την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση και να με κάνει να αλλάξω γνώμη. Πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε πρόεδρο» είπε σε άλλο σημείο

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική