25 Νοεμβρίου 2020

Έντεκα παιδιά νεκρά σε λουτρό αίματος στη Συρία

269C3512C1170B4D1BC15BEC297C712D.jpgΗ αιματοχυσία προκλήθηκε από αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε ο συριακός στρατός εναντίον δύο περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες στην κεντρική επαρχία Χομς. Οι πληροφορίες προέρχονται από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν.

Τουλάχιστον 25 άμαχοι, περιλαμβανομένων 11 παιδιών, σκοτώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε ο συριακός στρατός εναντίον δύο περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες στην επαρχία Χομς στην κεντρική Συρία, όπως μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Στην πόλη Ταλμπίσε, 18 άνθρωποι – εκ των οποίων 16 είναι μέλη της ίδιας οικογένειας – έχασαν την ζωή τους στους βομβαρδισμούς.

Η μη κυβερνητική οργάνωση διευκρίνισε ότι 10 παιδιά και τρεις γυναίκες βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων.

Την ίδια ώρα, στη μοναδική συνοικία που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη Χομς, το Ουάερ, έξι ενήλικες και ένα παιδί, περιλαμβανομένων τριών ατόμων από την ίδια οικογένεια, σκοτώθηκαν στις επιδρομές.

Το Παρατηρητήριο εδρεύει στο Λονδίνο και ενημερώνεται πρωτίστως από ακτιβιστές που βρίσκονται στη Συρία. Οι πληροφορίες που μεταδίδει δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν.Διεθνή