Πολιτική

Εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΚΕΕ έδωσε ο Ερσίν Τατάρ

Ο Φαΐζ Σουτσιούογλου έχει 15 ημέρες για να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση στο Ψευδοκράτος

Την εντολή σχηματισμού λεγόμενης «κυβέρνησης» στο ψευδοκράτος, στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), Φαΐζ Σουτσιούογλου έδωσε σήμερα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.

Οι δύο συναντήθηκαν στις 12 το μεσημέρι στο γραφείο του κ. Τατάρ. Τυπικά ο κ. Σουτσιούογλου έχει 15 ημέρες για να προσπαθήσει να σχηματίσει «κυβέρνηση» από την παρούσα «βουλή», κάτι που δεν θεωρείται πιθανό, αφού ήδη υπάρχει πρόβλημα απαρτίας για την υπό παραίτηση τρικομματική «κυβέρνηση» στη «βουλή», η οποία και πάλι σήμερα δεν μπόρεσε να συνεδριάσει λόγω έλλειψης απαρτίας.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης (Έποικοι), ενός εκ των τριών εταίρων στην «κυβέρνηση» δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε ένα «κυβερνητικό» σχήμα με το ΚΕΕ, αλλά θα παρέχουν στήριξη «απ’ έξω» εάν αυτό δημιουργηθεί.

Σε ανοικτή του επιστολή προς τον νεοεκλεγέντα Φαΐζ Σουτσιούογλου, ο Ερχάν Αρικλί (Πρόεδρος της Αναγέννησης) αναφέρει ότι είναι μια πραγματικότητα «πως τ΄ αστέρια μας δεν μπόρεσαν να συναπαντηθούν». «Ένα άλλο γεγονός είναι ότι συνεχίζουμε να είμαστε προσβεβλημένοι από εσάς λόγω της παρέμβασής σας στο εκλογικό μας συνέδριο», πρόσθεσε. Όμως δεν χρειάζεται ν’ αγαπηθούν για να υπηρετήσουν την χώρα, συνέχισε, γι’ αυτό και θα στηρίξουν μια «κυβέρνηση» του ΚΕΕ, χωρίς να συμμετάσχουν σε αυτή.

Η εκλογή του Φαΐζ Σουτσιούογλου στην ηγεσία του ΚΕΕ αποτελεί ήττα για τον Ταγίπ Ερντογάν, καθώς το ροζ σκάνδαλο με τον Ερσάν Σενέρ το έθεσε εκτός μάχης.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική