12 Αυγούστου 2020

Εντοπίστηκαν οι δράστες της φρικαλεότητας στην Αρτα -Ειχαν κάψει σκύλο ζωντανό και το είχαν ανεβάσει στο Facebook [εικόνες]

skylos-kammenos-660_0.jpg

Τρεις ανήλικοι Ρομά ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της πρόσφατης βάναυσης κακοποίησης σκύλου σε περιοχή της Άρτας. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις ανήλικοι περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά σε σκύλο. Στο μεταξύ, αναζητείται και τέταρτο άτομο που προέβη στη βιντεοσκόπηση και ανάρτηση του επίμαχου υλικού στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με τις εταιρείες του διαδικτύου, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του βίντεο σε καταυλισμό Ρομά στην Άρτα. Σήμερα νωρίς το πρωί, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Άρτας και Ιωαννίνων, ενώ συμμετείχε και αξιωματικός της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν οι τρεις ανήλικοι Ρομά, ηλικίας 11, 14 και 16 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της αποτρόπαιας πράξης. Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ οι τρεις ανήλικοι έχουν προσαχθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τον άμεσο εντοπισμό των δραστών, δήλωσε: «Η προστασία των ζώων είναι θέμα ηθικής τάξης και δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς. Μετά την πρωτοβουλία μας για την αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται σε όσους κακοποιούν ζώα, επιβεβαιώνουμε καθημερινά την απόφασή μας να τιμωρούνται, όσοι παραβιάζουν γραπτούς και άγραφους κανόνες για την προστασία τους. Θα το επαναλάβω για ακόμα μια φορά: Καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές».

skylos2_0_0.jpg

skylos1_0_0.jpgΕλλάδα