Διεθνή

Έως και 31.500 μαχητές μπορεί να έχει το Ισλαμικό Κράτος, εκτιμά η CIA

545821EDE8E446191AAC3BB64D1C9656.jpgΟ αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει τριπλασιασμό της δύναμης των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία, σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις.

Έως και 31.500 μαχητές, τριπλάσιους σε σχέση με προηγούμενους υπολογισμούς, ενδέχεται να έχει στις τάξεις του το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, σύμφωνα με νεότερη εκτίμηση της CIA.

Η τελευταία εκτίμηση της των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών τοποθετούσε τους μαχητές του ΙΚ σε περίπου 10.000.

Η εντυπωσιακή αύξηση της εκτιμώμενης δύναμης του Ισλαμικού Κράτους βασίζεται στην αξιολόγηση πληροφοριών που αφορούν την περίοδο μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της CIA, ο νέος αριθμός αντανακλά την αυξημένη στρατολόγηση από το Ισλαμικό Κράτος μετά τις επιτυχίες της οργάνωσης στο βόρειο Ιράκ και τη βορειοανατολική Συρία.

Χθες Πέμπτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε πως έχει δώσει το «πράσινο φως» για αεροπορικές επιδρομές κατά του ΙΚ στη Συρία, αλλά και συνέχιση των αεροπορικών επιχειρήσεων στο Ιράκ.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι βρίσκεται στην Τουρκία σήμερα Παρασκευή, προκειμένου να πείσει την Άγκυρα να υποστηρίξει την προσπάθεια του διεθνούς συνασπισμού που συγκροτούν οι ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών.

Την Πέμπτη, ο κ. Κέρι εξασφάλισε την υποστήριξη 10 αραβικών κρατών για την εκστρατεία κατά του ΙΚ, με έμφαση στο να σταματήσει η ροή όπλων και μαχητών προς το Ιράκ και τη Συρία.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή