5 Απριλίου 2020

Εως τη Δευτέρα οι αιτήσεις για την πρόσληψη στους Δήμους

16997251.jpg?itok=EaA_ZSS4(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Εκπνέει τη Δευτέρα (27/4), η προθεσμία της υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 32.433 ανέργων στους Δήμους, μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς απασχόλησης.

Το πρόγραμμα αφορά εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ άνεργους, ηλικίας 18 ετών και άνω και λήγει στις 12 μ. τη Δευτέρα 27 Απριλίου.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, έχουν όσοι ανήκουν σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες:

-Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

-Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

-Εγγεγραμμένοι ως μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

-Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους, όπως αυτά αναλύονται στο Παράρτημα II της Δημόσιας Πρόσκλησης.

-Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά στα ΚΠΑ2 οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.

Οι αποδοχές θα κυμαίνονται από 431,75 ευρώ το μήνα (17,27 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών), έως 495,25 ευρώ το μήνα (19,81 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους 25 ετών και άνω), αυξημένες κατά περίπου 5 ευρώ μηνιαίως από τις αρχικές.

 Ελλάδα