Πολιτική

Επαναλειτουργία δικαστηρίων: Έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα της δημόσιας υγείας

Τα μέτρα φύλαξης αποσκοπούν στην αποφυγή συνωστισμού του συναλλασσόμενου κοινού, λόγω του κορωνοϊού COVID-19

Διευκρινίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σημερινή ανακοίνωσή του, ότι έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας εν όψει της επαναλειτουργίας των Πρωτοδικείων, Ειρηνοδικείων και άμισθων και έμμισθων Υποθηκοφυλακείων την 28η Απριλίου 2020.

Ως προς τα Υποθηκοφυλακεία, το υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει ότι έχει ήδη εγκρίνει τη σύναψη σχετικής σύμβασης με εταιρεία υπηρεσιών φύλαξης για την επιτήρηση των χώρων εντός και εκτός των άμισθων υποθηκοφυλακείων Νίκαιας, Μαραθώνα, Κορωπίου, Σπάτων, Παλαιού Φαλήρου, Αμαρουσίου, Λάρισας, Κομοτηνής, Βασιλικών Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς.

Τα ίδια μέτρα φύλαξης έχουν εγκριθεί και για τα έμμισθα Υποθηκοφυλακεία της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Τα μέτρα φύλαξης αποσκοπούν στην αποφυγή συνωστισμού του συναλλασσόμενου κοινού, λόγω του κορωνοϊού COVID-19, για χρονικό διάστημα ενός μήνα, αρχόμενου από 27/4/2020, και για τις εργάσιμες ημέρες (από Δευτέρα ως και Παρασκευή) και για τις ώρες από 9:00 ως 14:00.

Αναφορικά με τη διάθεση υλικού ατομικής προστασίας, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης για τον κορωνοϊό που λειτουργεί στο υπουργείο σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, έχει ήδη διαθέσει μέσα ατομικής προστασίας σε όλα τα έμμισθα Υποθηκοφυλακεία.

Επιπλέον, έχει διατεθεί υγειονομικό υλικό σε όλες τις εφετειακές περιφέρειες της χώρας προκειμένου με ευθύνη τους να κατανεμηθεί στα Ειρηνοδικεία, τα Πρωτοδικεία και τα Εφετεία της περιφέρειάς τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Από τις 6 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου οι εξετάσεις στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Πάνω από 25 εκατομμύρια Αμερικανοί ζήτησαν επίδομα ανεργίας τις τελευταίες 5 εβδομάδες

Πέθανε 63χρονος στο Θριάσιο – Τέσσερα τα θύματα κορωνοϊού σήμερα στην Ελλάδα

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική