Πολιτική

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Μπάιντεν την 25η Μαρτίου – Ο ιδιαίτερος συμβολισμός και η συζήτηση ουσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα με τον Ταγίπ Ερντογάν

Συμβολική και ουσιαστική σημασία έχει η τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τζο Μπάιντεν ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, αναμένεται να συνομιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο ανήμερα της επετείου της Επανάστασης του 1821 και να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν όχι μόνο τις διμερείς σχέσεις αλλά και τα θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή.

Η εν λόγω επικοινωνία είναι ανεξάρτητη από την συμμετοχή του κ. Μπάιντεν στην Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη, η οποία προγραμματίστηκε μετά από πρόσκληση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ προς τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου.

Και οι δύο εξελίξεις λογίζονται ως σημαντικές για την ελληνική πλευρά, καθώς εκτός από την επικοινωνία Μητσοτάκη-Μπάιντεν, η συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής την ημέρα της εθνικής επετείου θα αφορά τις ευρωτουρκικές σχέσεις αποκτώντας ιδιαίτερη σημασία.

Σημειώνεται ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά μετά από την ορκωμοσία του με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική