Πολιτική

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Λιθουανία και Εσθονία τη Δευτέρα και την Τρίτη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει το πρωί Δευτέρας για το Βίλνιους της Λιθουανίας, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στο Ταλλίν της Εσθονίας για επισκέψεις εργασίας.

Στις 12:00 της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την πρωθυπουργό της Λιθουανίας Ίνγκριντα Σιμονίτε και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Οι δύο πρωθυπουργοί στις 12:50 θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ενώ στις 13:25 θα πραγματοποιηθεί γεύμα εργασίας,

Στις 14:40 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα.

Στις 15:40 θα επισκεφθεί το Κέντρο Αριστείας του ΝΑΤΟ για την Ενεργειακή Ασφάλεια και στις 16:35 θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι LRT.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για το Ταλλίν της Εσθονίας, όπου στις 20:00 προγραμματίζεται η παράθεση δείπνου από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Εσθονίας Αλάρ Κάρις.

Την Τρίτη, στις 11:15, ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλας. Στις 12:05 θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων,

Στις 12:35 θα πραγματοποιηθεί γεύμα εργασίας υπό διευρυμένη σύνθεση και στις 14:00 ο πρωθυπουο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Εσθονίας Γιούρι Ράτας.