Πολιτική

Επίσκεψη Βαρβιτσιώτη στο Βαλάντοβο: Φόρος τιμής στους Έλληνες στρατιωτικούς που έπεσαν στη μάχη της Δοϊράνης

Για πρώτη φορά Έλληνας υπουργός επισκέφθηκε το ελληνικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου – Δείτε φωτογραφίες

Τιμές απέδωσε στους ήρωες έλληνες στρατιώτες πεσόντες του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου στο ελληνικό στρατιωτικό κοιμητήριο στο Βαλάντοβο της Βόρειας Μακεδονίας κατά την επιστροφή του από τη διήμερη επίσκεψή του στην πόλη των Σκοπίων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εναποθέτοντας λίγα λουλούδια, ως ελάχιστο φόρο τιμής, στους τάφους των 14 Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στη μάχη της Δοϊράνης κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο στις 11 Νοεμβρίου 1918.

Εκεί, ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε μια αναπάντεχη συνάντηση με τον 3ης γενιάς φύλακα του κοιμητηρίου Δημήτρη Καραμανώλη, συνεχίζοντας την παράδοση της φύλαξης από πατέρα και παππού και με την ελπίδα ότι και ο γιος του θα κάνει το ίδιο. Απευθυνόμενος στον κ. Βαρβιτσιώτη, δήλωσε με συγκίνηση ότι ήταν η πρώτη επίσκεψη από Έλληνα υπουργό, από τον οποίο ζήτησε να βγουν και αναμνηστική φωτογραφία, με τον κ. Βαρβιτσιώτη να δέχεται με χαρά, ευχαριστώντας τον για το έργο του. Σημειώνεται ότι ο Μ. Βαρβιτσιώτης είναι ο πρώτος Υπουργός που επισκέπτεται το ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο στο Βαλάντοβο της Βόρειας Μακεδονίας.


IMG-9843


IMG-9844


IMG-9845


IMG-9846


IMG-9847

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική