Πολιτική

Επιστολή αντιπεριφερειάρχη Έβρου στον πρωθυπουργό: Ζητά επιπλέον μέτρα για να αποφεύγονται καταδιώξεις στην Εγνατία

Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τα δύο φονικά τροχαία στην Εγνατία οδό με θύματα ανυποψίαστους πολίτες στα αυτοκίνητα των οποίων έπεσαν οχήματα που οδηγούσαν διακινητές παράνομων μεταναστών έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο κ. Πέτροβις ζητά «να υποστηρίξετε προς την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία τη λήψη επιπλέον εφαρμοζόμενων στο εξωτερικό μέτρων, που θα αποτρέπουν την εκούσια είσοδο οχημάτων στο αντίθετο ρεύμα σε αυτοκινητόδρομο κλειστού τύπου, όπως είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, μια πρακτική που εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για λόγους καθαρά οδικής ασφάλειας.

«Είναι ακόμα αναγκαίο η καταδίωξη των διακινητών να μην περιλαμβάνει ενέργειες εντός αστικού ιστού, και οι δυνάμεις ασφάλειας να επιλέγουν μεθόδους ανάσχεσης των οχημάτων (πχ πλέγμα καρφιών), ή την εκτροπή των περιστατικών για να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες πολιτών» προσθέτει ο κ. Πέτροβιτς.

«Γνωρίζοντας την έμπρακτη αγάπη σας για τον ακριτικό Νομό μας, το ενδιαφέρον, την ευαισθησία και το βαθύ αίσθημα δικαίου που σας διακρίνει, θεωρώ πως η ελληνική πολιτεία θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό των χήρων και των ορφανών του Γεώργιου Τζανετάκη, που σκοτώθηκε ανήμερα του Μ. Σαββάτου από διακινητή που εισήλθε στην Εγνατία Οδό, και του Παναγιώτη Σαλαμπάση, που σκοτώθηκε με παρόμοιο τρόπο στον κόμβο του Αρδανίου στις 6 Ιουλίου».

Δείτε την επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Έβρου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη:


epistoli-1


epistoli-2

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική