Πολιτική

Επιστολική ψήφος: Δείτε τον φάκελο με τον οποίο θα πραγματοποιείται

Τον φάκελο με τον οποίο θα πραγματοποιείται η επιστολική ψήφος που θα ισχύει εφεξής με αρχή τις Ευρωκλογές του 2024 παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε φωτογραφίες του φακέλου


epistoliki-psifos2


km_ypourgiko__3_


km_ypourgiko__4_

Σύμφωνα με πληροφορίες για να εγγραφεί κάποιος για την επιστολική ψήφο θα πρέπει να το δηλώσει 40 ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες και αυτό αφορά και τους ψηφοφόρους εντός και τους ψηφοφόρους εκτός Ελλάδας.

Όπως εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανακοίνωση που έκανε στο υπουργικό συμβούλιο «όσον αφορά στο εξωτερικό, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση δεν θα υπάρχει καν η ανάγκη να οργανώσουμε ειδικά εκλογικά τμήματα. Κάθε απόδημος που θα είναι εγγεγραμμένος στους ειδικούς καταλόγους θα ψηφίζει χωρίς να πρέπει να ταξιδεύει, συχνά εκατοντάδες, χιλιάδες χιλιόμετρα. Θα μπορεί να το κάνει από το σπίτι του, θα μπορεί να το κάνει από την εργασία του, με άνεση και διαθέτοντας όλες τις δικλίδες ασφαλείας».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η ίδια δυνατότητα της επιστολικής ψήφου θα δοθεί «και στους συμπολίτες μας εντός Ελλάδας. Και εδώ πιστεύω ότι η επιστολική ψήφος θα επιτρέψει να συμμετέχουν στις εκλογές δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες ενδεχομένως, συμπολίτες μας που υπό άλλες συνθήκες δεν θα συμμετείχαν».

«Αυτό είναι μία πραγματικά αληθινή πρόοδος, είναι μία μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση. Αναφέρομαι σε πολλές κατηγορίες Ελλήνων και Ελληνίδων για τους οποίους η φυσική παρουσία στις κάλπες δεν είναι εύκολη: υπερήλικες, ασθενείς, άτομα με αναπηρία, νέοι που δουλεύουν σεζόν, εργαζόμενοι την ημέρα των εκλογών, ακόμα και φοιτητές ή μαθητές στο τέλος του Λυκείου που ενδεχομένως να έχουν εξετάσεις, να έχουν άλλες προτεραιότητες. Όλοι αυτοί θα μπορούν, εφόσον το επιλέξουν, να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο χωρίς μετακινήσεις και χωρίς ταλαιπωρία» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική