Διεθνή

«Εποικοδομητική συνομιλία» Κέρι-Λαβρόφ στο Παρίσι, χωρίς αποφάσεις

95507C6219781BA62D72ADA789331BFB.jpgΟι δύο υπουργοί συμφώνησαν να συζητήσουν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η οποία αρχίζει αύριο Τρίτη και διαρκεί ως την 1η Οκτωβρίου, όπως δήλωσε στο Παρίσι ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.

Μία «εποικοδομητική συνομιλία» με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ είχε τη Δευτέρα στο Παρίσι ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι, στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, όπως δήλωσε ο ίδιος.

«Είχα μια εποικοδομητική συνομιλία με τον υπουργό Λαβρόφ στην οποία – και οι δύο συμφωνήσαμε για την ανάγκη αυτή – αναφερθήκαμε στην πιθανότητα να συναντηθούμε κάποια στιγμή για να συζητήσουμε με εποικοδομητικό τρόπο κάποιες διαφορές και υπάρχοντα προβλήματα», εξήγησε ο κ. Κέρι.

«Συμφωνήσαμε να συζητήσουμε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ [η οποία αρχίζει αύριο Τρίτη και διαρκεί ως την 1η Οκτωβρίου] για να προσπαθήσουμε να ορίσουμε μια ημερομηνία στο μέλλον. Ήταν εποικοδομητική [η συζήτηση], όμως [δεν καταλήξαμε] σε κάτι συγκεκριμένο. Δεν έγιναν προτάσεις ούτε [ελήφθησαν] αποφάσεις. Τίποτε πέραν της πεποίθησης ότι θα ήταν προτιμότερο να βρούμε έναν τρόπο να επιλύουμε κάποια προβλήματα», πρόσθεσε ο αμερικανός ΥΠΕΞ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή