Πολιτική

Επτά εκατ. ευρώ σε δήμους της χώρας για ναυαγοσωστική κάλυψη με απόφαση Πέτσα

Ασφαλείς παραλίες κατά τη φετινή τουριστική περίοδο – Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών  σε συνεργασία και με το υπουργείο Οικονομικών – «Στηρίζουμε τους Δήμους, ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας σε κάθε πολίτη, προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή» 

Με απόφαση του  αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, σε συνεργασία και με το υπουργείο Οικονομικών, κατανέμεται βάσει συγκεκριμένης πρότασης της ΚΕΔΕ  συνολικό ποσό ύψους 7.000.000 ευρώ σε δήμους  της χώρας, για την κάλυψη δαπανών παροχής υπηρεσιών  ναυαγοσωστικής κάλυψης σε οργανωμένες ή μη παραλίες.

Υπενθυμίζεται ότι, από πέρυσι, λόγω της αύξησης των προδιαγραφών ασφάλειας για τους λουόμενους και ιδίως σε τουριστικά μέρη, αυξήθηκε το κόστος λειτουργίας αναφορικά με τις χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες παραλίες. Σημειώνεται επίσης ότι από το ποσό των 8 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε υπολογιστεί ως επιπλέον κόστος για τη ναυαγοσωστική κάλυψη το 2021, χρησιμοποιήθηκε τελικά αρκετά χαμηλότερο ποσό.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Μιλάμε με πράξεις και όχι με λόγια. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, πάντα σε συνεννόηση με την Αυτοδιοίκηση, δίνουμε φέτος 7 εκατ. ευρώ σε δήμους της χώρας για τη ναυαγοσωστική κάλυψη παραλιών τους. Σε συνεννόηση και με το υπουργείο Οικονομικών, με βάση τις συμβάσεις που τελικά θα υπογραφούν θα καλύψουμε απολογιστικά το όποιο σχετικό κόστος και για όσους δήμους χρειάζεται.  Με την παρέμβασή μας αυτή προσφέρουμε τριπλό μέρισμα: Στηρίζουμε τους Δήμους, ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας σε κάθε πολίτη, προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή».

Ολόκληρη η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών

View this post on Instagram

A post shared by Stelios Petsas (@stelios.petsas)

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική