13 Μαΐου 2021

Ερντογάν: Δεν έχουμε κλείσει ποτέ την πόρτα του διαλόγου και της διπλωματίας

Εποικοδομητική χαρακτηρίζει τη στάση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ο Ερντογάν λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκε μια ακόμα παράνομη NAVTEX από την Τουρκία

«Δεν έχουμε κλείσει ποτέ την πόρτα του διαλόγου και της διπλωματίας» διαμήνυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο μήνυμα που έστειλε σήμερα το απόγευμα στο Halifax International Security Forum, λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκε μία ακόμα παράνομη ΝAVTEX από την Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι κατηγορίες που προσάπτει η ΕΕ, στο όνομα της αλληλεγγύης εντός της Ένωσης, στην Τουρκία σχετικά με τις έρευνες και τις γεωτρήσεις που διεξάγει στην ανατολική Μεσόγειο «για την προστασία των δικαιωμάτων της καθώς και των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων» δεν συνάδουν με την ιστορία, το νόμο και την αλήθεια.

Ο Ερντογάν επανέφερε τη ρητορική του περί διαλόγου, σημειώνοντας σε δηλώσεις του πως: «Δεν έχουμε κλείσει ποτέ την πόρτα του διαλόγου και της διπλωματίας… Η Τουρκία είχε πάντα επιδείξει εποικοδομητική στάση για να ξεπεραστούν τα υπάρχοντα προβλήματα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».

«Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ συμμετείχαμε ενεργά στις συζητήσεις αποτροπής συγκρούσεων μεταξύ της χώρας μας και της Ελλάδας υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ. Συμφωνήσαμε να ξαναρχίσουμε τη διαδικασία των διερευνητικών συνομιλιών, η τελευταία εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε πριν από 4,5 χρόνια» συμπλήρωσε ο ΕρντογάνΠολιτική