Πολιτική

Ερσίν Τατάρ: Ο Ερντογάν θα στείλει ισχυρά μηνύματα από τα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου

Για μεγάλη επίδειξη δύναμης κάνει λόγο ο τουρκοκύπριος ηγέτης, αναφερόμενος στην επίσκεψη Ερντογάν – Μέχρι στιγμής 344 Ελληνοκύπριοι έχουν ζητήσει την επιστροφή των περιουσιών τους στα Βαρώσια

Ισχυρά μηνύματα θα δώσει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στις 20 Ιουλίου από τα κατεχόμενα, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Μέχρι στιγμής, είπε, 344 Ελληνοκύπριοι έχουν υποβάλει αίτηση στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας», ζητώντας επιστροφή της περιουσίας τους στα Βαρώσια.

Σε συνέντευξή του στο NTV, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι «αν δεν είναι κυρίαρχος, θα παραδώσει όλη την εξουσία στο κέντρο και στις Βρυξέλλες… Όταν λένε να αποσυρθεί η Τουρκία από εδώ, η οποία δεν είναι είναι μέλος της ΕΕ, εμφανίζεται μια θέση σαν η Τουρκία να φυλακίζεται στην Ανατολία».

Ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι η παγίδα για την ομοσπονδία είναι η μία κυριαρχία. «Στη μία κυριαρχία διοικεί η πλειοψηφία τη μειονότητα και ειδικά με την απόσυρση της Τουρκίας, η οποία θεωρείται ως τρίτη χώρα εντός της ΕΕ, με την πάροδο του χρόνου, οι Τουρκοκύπριοι θα μείνουν εντελώς μόνοι. Επομένως μπορεί να υπάρξει μια επικίνδυνη διαδικασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αφομοίωση και καταστροφή του λαού».

Πρόσθεσε ότι «μπορεί να είναι καλύτερα αν υπάρχει μια συμφωνία με τους Ελληνοκύπριους αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να πάμε στους Ελληνοκύπριους, να γίνουμε το μπάλωμά τους και στο μέλλον να εξαφανιστούμε, δεν θα μπούμε σε μια τέτοια περιπέτεια».

Για την κάθοδο του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι θα δοθούν ισχυρά μηνύματα, προσθέτοντας ότι είναι μια μεγάλη επίδειξη δύναμης και θα δείξουν «πόσο έχουν αναπτυχθεί οι δεσμοί Τουρκίας και τδβκ (ψευδοκράτους)».

Μέχρι στιγμής 344 Ελληνοκύπριοι ζήτησαν επιστροφή της περιουσίας τους στα Βαρώσια

Για τις αιτήσεις Ελληνοκυπρίων στην «Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας», ζητώντας επιστροφή των περιουσιών τους στα Βαρώσια, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «επί του παρόντος έχουν υποβάλει αίτηση 344 άτομα». «Εάν επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία μπορούν να υποβάλουν αίτηση περίπου 3000 άτομα», ανέφερε.

Για τη βάση drones στα κατεχόμενα, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «οι Ελληνοκύπριοι συνεχίζουν να εξοπλίζονται, παρά τις δυσκολίες αγοράζουν 300 εκ. ευρώ οπλισμό τον χρόνο. Αφού οι Ελληνοκύπριοι ενεργούν με τόση όρεξη για εξοπλισμό, πρέπει να λάβουμε κάποια στρατιωτικά μέτρα εδώ όπως είναι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η συμφωνία είναι εκεί. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αεροδρόμιο για σκοπούς προσγείωσης και απογείωσης και άμυνας για να δουν τι συμβαίνει στην περιοχή».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική