3 Ιουνίου 2020

Έρχονται αποκαλύψεις: Σαμαράς, Βενιζέλος, Αβραμόπουλος & Αγγελής καταθέτουν για τη σκευωρία Novartis

704C5C92-1710-6A50-188A-498E8BF16361Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος αλλά και ο αντιεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής καλούνται ως μάρτυρες στην έρευνα που διεξάγει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με τις καταγγελίες περί «πολιτικής σκευωρίας» στην υπόθεσή Novartis, αλλά και για τον ρόλο του «Ρασπούτιν» στους χειρισμούς από την πλευρά δικαστικών λειτουργών.

Συγκεκριμένα οι ως άνω πολιτικοί, τους οποίους επιχείρησαν να εμπλέξουν στην υπόθεση οι αποκαλούμενοι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες, καλούνται την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης.

Οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Δημήτρης Αβραμόπουλος είχαν καταγγείλει «πολιτική στόχευση» και «σχέδιο πολιτικής εξόντωσής τους» χωρίς όμως οι υποθέσεις αυτές να προχωρήσουν.

Ωστόσο, μετά τις καταγγελίες του αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή για παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις ξεκίνησε έρευνα από μηδενική βάση με αποτέλεσμα να υπάρξει και η κλήση τους να καταθέσουν ως μάρτυρες.Πολιτική