18 Ιανουαρίου 2021

ΕΣΗΕΑ στη Βουλή: 48 εργαζόμενοι της Ναυτεμπορικής υπο τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης

Στη Βουλη η Προεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μαρια Αντωνιάδου

Την δραματική κατασταση που διαμορφώνεται για τους εργαζόμενους της ιστορικής εφημεριδας “Ναυτεμπορική” εφερε στην Βουλη η Προεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μαρια Αντωνιάδου.

Κατα την διάρκεια συνεδριασης της επιτροπης Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλης οπου ειχε κληθεί και αντιπροσωπεια της ΕΣΗΕΑ η κυρια Αντωνιάδου επισημανε απευθυνόμενη στην κυβερνηση “και η τελευταία οικονομική εφημερίδα της χώρας η Ναυτεμπορική, η εφημερίδα του Τζώρτζη Αθανασιάδη περνάει σε ειδική διαχείριση. Ζούμε το δράμα αυτό τα τελευταία 5 χρόνια και, πλέον, η εφημερίδα από προχθές έχει περάσει σε ειδική διαχείριση. 48 συνάδελφοί μας βρίσκονται με τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης”.

Να σημειωθει οτι η Ναυτεμπορική τεθηκε

σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκανε δεκτό το αίτημα της Eurobank. Η Eurobank πρότεινε ως ειδική διαχειρίστρια τη δικηγόρο Αθηνών Ευδοκία Παπανδρέου. Η εκποίηση εν λειτουργία των περιουσιακών στοιχείων της Ναυτεμπορικής θα γίνει με βάση το μοντέλο που ακολουθήθηκε στην περίπτωση του ΔΟΛ.Πολιτική