24 Φεβρουαρίου 2020

Ετοιμάζει «κεραυνούς» εναντίον της κυβέρνησης ο Σαμαράς για τη Novartis

Νέους κεραυνούς εναντίον της κυβέρνησης αναμένεται να εξαπολύσει την Παρασκευή ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του, ο Μεσσήνιος πολιτικός θα λάβει τον λόγο κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης της Ολομέλειας, η οποία θα έχει ως αντικείμενο τη συζήτηση του πορίσματος της «προανακριτικής» Επιτροπής, και τη διεξαγωγή ψηφοφορίας επ’ αυτού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε μιλήσει σε ιδιαίτερα οξύ τόνο και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την συγκρότηση της προανακριτικής στην Ολομέλεια τον περασμένο Φεβρουάριο κάτι που αναμένεται να κάνει και στη συζήτηση της Παρασκευής.

Η αντιπολίτευση αντιδρά έντονα στην πρόταση για δέκα κάλπες που εισηγήθηκε στη διάσκεψη των προέδρων ο Νίκος Βούτσης, επικαλούμενος λόγους νομιμότητας της διαδικασίας.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος αντιπαρέβαλε τον Κανονισμό της Βουλής και το πόρισμα της προκαταρκτικής καταδεικνύοντας ότι με βάση αυτά πρέπει να στηθεί μία μόνο κάλπη, λέγοντας ότι «Κινείστε εκτός Κανονισμού της Βουλής».

Στη συνεδρίαση του σώματος δήλωσαν ότι επιθυμούν να λάβουν το λόγο οι κύριοι Βενιζέλος, Κουτρουμάνης, Λοβέρδος, Στουρνάρας, Γεωργιάδης και Λυκουρέντζος , ενώ ο Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρης Αβραμόπουλος θα αποστείλει υπόμνημα.Πολιτική