7 Δεκεμβρίου 2019

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη για το προσφυγικό

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό θα βρεθεί στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι μία από τις «καυτές πατάτες» που άφησε ο Αλέξης Τσίπρας και οι αρμόδιοι υπουργοί του στη νέα κυβέρνηση, δεδομένου ότι η κατάσταση σε πολλά νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου είναι τραγική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στις 10 συνάντηση με τον αρμόδιο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών υπεύθυνου για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιώργου Κουμουτσάκου.

Σημειώνεται ότι το Σαββατοκύριακο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο, πραγματοποιώντας αυτοψία στον χώρο όπου ζουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Στη Μόρια ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη διαδικασία ελέγχου των νεοεισερχομένων στη χώρα με αφορμή την καταγραφή 40 ατόμων στην πλειοψηφία τους Αφγανών που είχαν φτάσει στο ΚΥΤ εκείνη την ώρα, ενώ περιόδευσε σε δομές διαμονής ανηλίκων και γυναικών καθώς και στον ελαιώνα στον εξωτερικό χώρο του καταυλισμού. 

Επίσης με τη συμμετοχή και εκπροσώπων φορέων που εμπλέκονται στη διαχείριση του ΚΥΤ συζήτησε με το Διοικητή του ΚΥΤ Γιάννη Μπαλμπακάκη. Ας σημειωθεί ότι σήμερα στο ΚΥΤ διαμένουν πάνω από 6.000 αιτούντες άσυλο από διάφορες χώρες του κόσμου. Στο ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ ο κ. Χρυσοχοίδης ενημερώθηκε για τη λειτουργία της ανοικτής αυτής δομής που φιλοξενεί περί τους 1.200 αιτούντες άσυλο.

Στη διάρκεια, δε, της σύσκεψης που ακολούθησε ο κ. Χρυσοχοΐδης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δυνατότητα μετεγκατάαστασης των άνω από 300 ανήλικων ασυνόδευτων που διαμένουν στη Μόρια.Πολιτική