Ελλάδα

Eυρωπαϊκή δικαίωση των θέσεων της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρηματιών για την ισοτιμία του ευρώ

ellines-epixeirimaties-660.jpg

Τις τελευταίες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την θετική αντίδραση των αγορών, η οποία οδηγεί στην υποτίμηση του ευρώ χαιρετίζει η ΕΕΝΕ, η οποία υπήρξε  από τις λίγες φωνές που από το 2012, επέμενε στο ότι σημαντικό μέρος της λύσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, και γενικότερα ο Ευρωπαϊκός νότος, ήταν η υποτίμηση του ευρώ που θα ενίσχυε την ανταγωνιστικότητα προϊόντων και υπηρεσιών των χωρών του και όχι η εσωτερική υποτίμηση μέσω της μείωσης των μισθών.

Στην κατεύθυνση αυτή τον Απρίλιο του 2013 η ΕΕΝΕ διοργάνωσε σε συνεργασία με το Ελληνικό παρατηρητήριο του London School of Economics, Οικονομική διάσκεψη με στόχο να αναδειχθούν τα υπερεθνικά χαρακτηριστικά της κρίσης στις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου συνολικά και να μετατοπιστεί το διεθνές ενδιαφέρον από το Ελληνικό πρόβλημα αποκλειστικά.

Η ΕΕΝΕ, όπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή της,  πιστεύει ότι η ισορροπία θα αποκατασταθεί περαιτέρω αν η ισοτιμία μεταξύ δολαρίου και ευρώ οδεύσει προς το 1:1. «Δυστυχώς, προκειμένου να εισακουστούν οι θέσεις της ΕΕΝΕ και άλλων φορέων στην Ευρώπη, έπρεπε να περάσουμε στο φάσμα του αποπληθωρισμού και τις προφανείς συνέπειες αυτού για την ευρωπαϊκή οικονομία. Ελπίζουμε με την περαιτέρω υποτίμηση του ευρώ, να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στην Ελλάδα και παράλληλα, να απομονωθεί ο κίνδυνος του
αποπληθωρισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη», καταλήγει.

Τι είναι η ΕΕΝΕ

Η Ε.ΕΝ.Ε. (Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών) ιδρύθηκε το 1987 από Έλληνες επιχειρηματίες που είχαν έντονο ενδιαφέρον για τα κοινά – έξω και πέρα από συντεχνιακά αιτήματα και θέματα. Επιχειρηματίες που ακράδαντα υποστήριζαν ότι η σύγχρονη και υγιής επιχειρηματικότητα είναι πάνω απ’ όλα μία γνωστική διαδικασία και μία στάση ζωής. Σκοπός του σωματείου είναι η συμβολή στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας και η μελέτη των προβλημάτων των Ελλήνων επιχειρηματιών τόσο στα ελληνικά όσο και στα διεθνή πλαίσια, καθώς επίσης η πρόταση και προώθηση λύσεων των προβλημάτων αυτών. Περισσότερες πληροφορίες για το σωματείο και τη δράση του θα βρείτε στο www.eene.gr και στο secretary@eene.gr.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα