31 Οκτωβρίου 2020

Ευχαριστήρια επιστολή στον Βρούτση από γονείς ανασφάλιστων εργαζομένων

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και τον ΕΦΚΑ Ηπείρου-Κέρκυρας για την άμεση ανταπόκριση των ελεγκτικών μηχανισμών του φορέα, απέστειλαν γονείς νεαρών ανασφάλιστων εργαζομένων.

Η επιστολή στάλθηκε με αφορμή τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε καφενείο-ψησταριά στο χωριό Ραβενή Θεσπρωτίας. Οπως λένε, αρκετοί εργοδότες φοβούνται πλέον και προβαίνουν σε δήλωση και ασφάλιση των εργαζομένων τους, μετά το γεγονός. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, ο έλεγχος του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) Ηπείρου και Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε στις 18 Αυγούστου 2019, μετά από καταγγελίες για ανασφάλιστη εργασία στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσπρωτίας.

Ανάμεσα στις επιχειρήσεις για τις οποίες προγραμματίστηκε έλεγχος, συμπεριλήφθηκε και η συγκεκριμένη επιχείρηση.

Εργάζονταν αρκετά μέλη της οικογένειας την ώρα του ελέγχου
Το κλιμάκιο των ελεγκτών επισκέφθηκε την επιχείρηση, η οποία, εκτός από την παροχή υπηρεσιών παραδοσιακού καφενείου, λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ως ψησταριά-εστιατόριο. Κατά την ώρα του ελέγχου, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, εργάζονταν ο ιδιοκτήτης, η μητέρα του, ο αδελφός του, η σύζυγος του αδελφού του και η μητέρα της, εξυπηρετώντας μεγάλο αριθμό πελατών. Το λιγότερο 30 τραπεζοκαθίσματα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ελεγκτών του ΕΦΚΑ. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, το κλιμάκιο προέβη στον καταλογισμό των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.Πολιτική