22 Απριλίου 2021

Έβρος: Μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV πετά ο γαμπρός του Ερντογάν – Φωτογραφίες

Έβρος – Ελληνοτουρκικά: Δείτε τον χάρτη της διαδρομής που ακολούθησε το UAV Bayraktar TB2

Πτήσεις μη επανδρωμένων τουρκικών αεροσκαφών UAVs (Unmanned Aerial Vehicles) τύπου Bayraktar TB2 στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, ανακοίνωσε ο γαμπρός του  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Τεχνικός Διευθυντής της Baykar Defense, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Μπαϊρακτάρ  έκανε γνωστή την πρώτη «περιπολία» του τουρκικού UAV παράλληλα με τον ποταμό Έβρο.

«Το UAV Bayraktar TB2 ξεκίνησε να περιπολεί στα ελληνικά σύνορα. Από την Ανατολή προς τη Δύση, από Βορρά προς Νότο οι ουρανοί μας είναι ελεύθεροι» έγραψε ο Μπαϊρακτάρ, αναρτώντας και χάρτη με τη πτήση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αναρτώντας μάλιστα και σχετικό χάρτη της διαδρομής που ακολούθησε. 


tourkia_evros_xartis


Και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ANADOLU,  δημοσιοποίησε την παρουσία του UAV Bayraktar TB2 στα ελληνοτουρκικά σύνορα, επισημαίνοντας πως η δράση του «διασφαλίζει τα συμφέροντα της Τουρκίας».

Να σημειωθεί πως τα Bayraktar TB2 είναι οπλισμένα με τουρκικής κατασκευής πυραύλους (της εταιρείας Roketsan) και ήδη πραγματοποιούν πτήσεις στο Αιγαίο Πέλαγος, την Κύπρο αλλά  και τη Λιβύη.


erdogan_bayraktar

Το 2015 ο Μπαϊρακτάρ, ως φοιτητής του Tεχνολογικού Iνστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT) είχε κατασκευάσει το αυτοσχέδιο drone του, που στη συνέχεια «υιοθετήθηκε» από την τουρκική κυβέρνηση για να φτάσει σήμερα να θεωρείται «σύμβολο» της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και «καμάρι» της Άγκυρας. Ο δημιουργός του τουρκικού UAV, εκτός από Τεχνικός Διευθυντής  της Baykar Defense, που εμπορεύεται το drone,  είναι και γαμπρός του Ταγίπ Εντογάν, αφού νυμφεύτηκε τη μικρότερη κόρη του Τούρκου προέδρου, ονόματι Σουμεγιέ.

Διαβάστε επίσης: 

Έβρος: 15η ημέρα προκλήσεων – Νέα βίντεο του στρατού με τον αδιαπέραστο «φράχτη» στις Καστανιές
 Πολιτική