22 Απριλίου 2021

Έβρος: Νέες απειλές και fake news από τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών

Διατηρεί τεταμένο το κλίμα η Άγκυρα

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας από τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, για τη σθεναρή αντίσταση της χώρας μας στον Έβρο.

Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, λόγω κορονοϊού, ο Σοϊλού, δήλωσε ότι διέταξε τον κυβερνήτη της επαρχίας της Αδριανούπολης να αντιδρά δέκα φορές περισσότερο στα στρατεύματα της Ελλάδας, λέγοντας με νόημα πως : «η συμπεριφορά των Τούρκων ήταν άνευ προηγουμένου». Ο ίδιος ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες ως προς τη μορφή της «αντίδρασης» που εννοεί.

Παράλληλα επανέλαβε εκ νέου παλαιότερα fake news πως ήδη πάνω από 148.000 πρόσφυγες πέρασαν τα σύνορα της Ελλάδας και μάλιστα πως θ’ ακολουθήσουν περισσότεροι.

Τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, δημοσιοποίησε στα social media το δίκτυο ενημέρωσης και αναλύσεων Nordic Monitor, του αυτοεξόριστου Τούρκου δημοσιογράφου στη Σουηδία Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.
Το Nordic Monitor αποτελεί πύλη ενημέρωσης και αναλύσεων, ανήκει στο δίκτυο Nordic Research and Monitoring που εδρεύει στη Στοκχόλμη, και καλύπτει θρησκευτικά, ιδεολογικά και εθνοτικά κινήματα και ριζοσπαστικές ομάδες, με ιδιαίτερη έμφαση στην Τουρκία.Πολιτική