Πολιτική

Έβρος: Τα fake news για τους 38 στη νησίδα, η ΜΚΟ και η «αφωνία» ΣΥΡΙΖΑ

Σε ένα από τα βασικά θέματα της επικαιρότητας εξελίσσεται για άλλη μία φορά η υπόθεση των 38 μεταναστών που βρέθηκαν το καλοκαίρι στον Έβρο. Ωστόσο, πλέον, την πρωτοβουλία των κινήσεων έχει η κυβέρνηση η οποία είδε τα λεγόμενά της όλο το προηγούμενο διάστημα να επιβεβαιώνονται μετά την ανακοίνωση της ΜΚΟ HumanRights360 η οποία παραδέχθηκε πως λανθασμένα υποστήριζε ότι η νησίδα στον Έβρο ήταν εντός ελληνικής επικράτειας.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί ικανοποίηση για την εξέλιξη αλλά και προβληματισμός για το συγκεκριμένο περιστατικό καθώς έδειξε περίτρανα πως εντός της χώρας υπάρχει μία «χοάνη που καταπίνει αμάσητα και χωρίς καμία διασταύρωση τα fake news που εξυπηρετούν την Τουρκία και τους λαθροδιακινητές», όπως χαρακτηριστικά λένε οι γνωρίζοντες. Εν προκειμένω η έρευνα της Δικαιοσύνης συνεχίζεται μετά και την κατάθεση σχετικών στοιχείων από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, στις αρχές του μήνα στον Άρειο Πάγο, ενώ την ίδια ώρα όπως λέει στις δημόσιες τοποθετήσεις του ο κ. Νότης Μηταράκης επικρατεί «αφωνία» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά την προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της υπόθεσης από την Κουμουνδούρου, από την στογμή που ο κ. Μηταράκης αποκάλυψε τις ανακολουθίες στην συγκεκριμένη υπόθεση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση τηρώντας σιγήν ιχθύος. Στην κυβέρνηση αναρωτιώνται εάν αυτό αποτελεί μία προσπάθεια να ξεχαστεί η υπόθεση ή να καταρτιστεί μία νέα στρατηγική. «Αλλά τι άλλο να πουν, μόνο μία συγγνώμη οφείλουν κυρίως στους Έλληνες», λένε σκωπτικά, κυβερνητικά στελέχη θυμίζοντας πως για την υπόθεση είχε τοποθετηθεί μέχρι και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος υιοθετούσε πλήρως τα fake news μιλώντας για «νεκρό παιδί» αλλά και για ελληνική νησίδα στον Έβρο.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στις 16 Αυγούστου:

Αυτός είναι και ο λόγος που στην κυβέρνηση επιχειρούν ρελάνς εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για αφωνία και βάζοντας στο κάδρο τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η μη κυβερνητική οργάνωση «HumanRights360 », ζήτησε συγγνώμη και παραδέχθηκε ότι η νησίδα στον Έβρο δεν ήταν ελληνικό έδαφος. Ο Σύριζα και ο κύριος Τσίπρας, μήπως ήρθε η ώρα να το παραδεχτούν και εκείνοι και να ζητήσουν επιτέλους συγγνώμη από τους Ακρίτες, την Ελληνική Αστυνομία και τον Στρατό που φυλάττουν τα σύνορα μας;», αναρωτήθηκε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Τάκης Θεοδωρικάκος.


Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική