Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα πλαστογραφίας -Εξι συλλήψεις στην Ελλάδα

plasto660.jpg

Σε μια σημαντική επιτυχία προχώρησαν οι αρχές σε συνολικά έξι χώρες και εξάρθρωσαν διεθνές κύκλωμα πλαστογραφίας και διακίνησης εγγράφων χωρών του Σένγκεν (διαβατήρια, ταυτότητες κ.α.).

Η επιχείρηση τελούσε υπό την εποπτεία της EUROPOL, με την κωδική ονομασία «GEO», την οργάνωσε η γερμανική αστυνομία στη Βαυαρία και συμμετείχαν ενεργά οι διωκτικές αρχές της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Σουηδίας και της Τσεχίας.

Συνολικά συνελήφθησαν 38 άτομα στις παραπάνω χώρες, από, δε, την ΕΛΑΣ έγιναν έρευνες σε πέντε σπίτια στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και συνελήφθησαν τα έξι άτομα, γεωργιανής υπηκοότητας.

Όπως έγινε γνωστό, τα μέλη του παράνομου δικτύου, χρησιμοποιώντας εταιρείες ταχυμεταφορών, έστελναν με δέματα τα πλαστά έγγραφα σε παραλήπτες (κυρίως γεωργιανής ή ρωσικής υπηκοότητας), σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και εξασφάλιζαν έτσι τη διαμονή τους στις χώρες αυτές, χωρίς νόμιμη άδεια παραμονής.

Από τους έξι συλληφθέντες στην Ελλάδα, οι τρεις κατηγορούνται για πλαστογραφία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και οι υπόλοιποι διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα