Πολιτική

Εύα Καϊλή: Οι αποκαλύψεις του Τζιόρτζι στην αστυνομία – «Τυφλώθηκα από το χρέος στον Παντζέρι»

Υπερασπιστικός όσον αφορά την Εύα Καϊλή και εξομολογητικός όσον αφορά τις σχέσεις του με τον Αντόνιο Παντζέρι, τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή που θεωρείται «εγκέφαλος» του Κατάρ-gate, εμφανίζεται ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι σε όσα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς στις 10 Δεκεμβρίου όταν και ανακοινώθηκε επίσημα η σύλληψή του για το σκάνδαλο που έχει συγκλονίσει την Ευρώπη.

«Τα έκανα όλα για χρήματα που δεν χρειαζόμουν» ήταν, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλείται η La Repubblica, τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Τζιόρτζι για να παραδεχθεί τις σε βάρος του κατηγορίες – ξέπλυμα χρήματος, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διαφθορά.

«Αφού κατέρρευσε μπροστά στους αξιωματούχους των Βρυξελλών, ο Τζιόρτζι παραδέχθηκε ότι είχε ενεργήσει παράνομα και δήλωσε μετανιωμένος» αναφέρει η ιταλική εφημερίδα.


larepublica2

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα «ο 35χρονος από το Abbiategrasso, ένα προάστιο του Μιλάνου, ο οποίος έφτασε στο Βέλγιο το 2009 για να σπουδάσει και έκανε καριέρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάτω από την προστασία των Σοσιαλδημοκρατών, με όσα είπε τα πρώτα λεπτά μετά τη σύλληψή του στις 10 Δεκεμβρίου παραδέχθηκε τις ευθύνες του και παραδέχθηκε ότι γνώριζε πως είχε δράσει παράνομα».

«Την ίδια ώρα, όμως, προσπάθησε να προστατεύσει την σύντροφό του, την καθαιρεθείσα αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μητέρα της 22 μηνών κόρης τους, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος» προστίθεται στο δημοσίευμα της La Repubblica.

Όσον αφορά τα χρήματα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ο Τζιόρτζι υποστηρίζει ότι προορίζονταν μόνο για τον ίδιο και τον Παντζέρι «προσπαθώντας με κάθε μέσο να κρατήσει μακριά την σύντροφό του υπογραμμίζοντας ρητά ότι δεν ήταν η αποδέκτης των χρημάτων».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική