Πολιτική

Εύα Καϊλή: Οι δικηγόροι της απαντούν στον εισαγγελέα Βρυξελλών – «Δεν της επέτρεψαν να δει την κόρη της ούτε μια φορά»

«Ουδέποτε ζήτησε προνομιακή μεταχείριση, παρά μόνο τον σεβασμό των δικαιωμάτων των παιδιών που προστατεύει η σύμβαση του ΟΗΕ» απαντούν οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, μετά τις δηλώσεις που έκανε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Βρυξελλών, Φρεντερίκ Βαν Λέου, σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα «Le Soir» όπου εμφανίστηκε κατηγορηματικά αρνητικός στο ότι οι βελγικές αρχές φέρθηκαν με σκληρότητα

Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, Κριστόφ Μαρσάντ και Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Τον Δεκέμβριο του 2022, δεν της επέτρεψαν να δει το κοριτσάκι της, 22 μηνών τότε, ούτε μια φορά! Επίσης, ενώ οι κανονισμοί των φυλακών επέτρεπαν στις μητέρες των οποίων τα παιδιά ήταν έως 3 ετών να μένουν στη φυλακή μαζί τους, αρνήθηκαν στην κυρία Καϊλή αυτό το δικαίωμα». 

Αναλυτικά η δήλωση των δικηγόρων της Εύας Καϊλή:

«Σε απάντηση της δημόσιας τοποθέτησης του αξιότιμου ομοσπονδιακού εισαγγελέα, κ. Φρεντερίκ Βαν Λέου, δηλώνουμε τα ακόλουθα: Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή ουδέποτε ζήτησε προνομιακή μεταχείριση κατά τη διάρκεια της προληπτικής κράτησής της στις φυλακές Χάρεν, παρά μόνο τον σεβασμό των δικαιωμάτων των παιδιών που προστατεύει η σύμβαση του ΟΗΕ.

Η κυρία Εύα Καϊλή θα συνεχίσει να αγωνίζεται πολιτικά για την ισότητα των φύλων και την ανθρώπινη ισότητα χωρίς διακρίσεις και θα αναφερθεί στον Ειδικό Εισηγητή του ΟΗΕ για τη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών.

Τον Δεκέμβριο του 2022, δεν της επέτρεψαν να δει το κοριτσάκι της, 22 μηνών τότε, ούτε μια φορά! Επίσης, ενώ οι κανονισμοί των φυλακών επέτρεπαν στις μητέρες των οποίων τα παιδιά ήταν έως 3 ετών να μένουν στη φυλακή μαζί τους, αρνήθηκαν στην κυρία Καϊλή αυτό το δικαίωμα. Όχι μόνο δεν ζήτησε προνομιακή μεταχείριση, αλλά αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια την έντονα δυσμενή συμπεριφορά απέναντί της και δεν αποδίδει την ευθύνη στις φυλακές, αλλά σε όσους την είδαν ως τρόπαιο στις πολιτικές τους επιδιώξεις».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική