Πολιτική

Εύα Καϊλή: «Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» αναφέρει στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη – Βίντεο

Μια ηχηρή επιστροφή στα πολιτικά δρώμενα επιχειρεί η Εύα Καϊλή. Η ευρωβουλευτής, τα τελευταία 24ώρα έχει επανέλθει και δίνει συνεντεύξεις, επιλέγοντας προσεκτικά την κάθε της λέξη αλλά και τα όσα λέει, εφόσον εκκρεμεί ακόμα η απόφαση του Βελγικού δικαστηρίου που της απαγορεύει να επικοινωνεί με τον Τύπο.

Παρόλα αυτά, η Εύα Καϊλή επέλεξε να δώσει την πρώτη της συνέντευξη και στην κάμερα της ισπανικής εφημερίδας, El Mundo. Η ευρωβουλευτής, που έχει επιστρέψει και στα καθήκοντα της, αφηγείται τη στιγμή που συνελήφθη ο σύζυγος της Φραντζέσκο Τζιόρτζι. Η ίδια, υπέθεσε ότι ο σύζυγος της ενεπλάκη σε κάποιο ατύχημα με το αυτοκίνητο. Όταν συνελήφθη και η ίδια, τότε έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της.


Entrevista exclusiva mundial a Eva Kaili, la eurodiputada encarcelada por el 'Qatargate'

Η Εύα Καϊλή, παράλληλα, αφήνει αιχμές ότι ενδεχομένως η σύλληψη της να οφείλεται στις πρωτοβουλίες της όσον αφορά την συστήματα παρακολούθησης αφήνοντας να εννοηθεί ότι πίσω από την δίωξη της, ίσως να κρύβονται μυστικές υπηρεσίες Ευρωπαϊκών χωρών.

Η ίδια αναφέρει ότι εκείνη και η νομική της ομάδα έχουν στα χέρια της ενδείξεις ότι η δίωξη της οφείλεται στις ενέργειες της ως πολιτικός και στα νομοθετήματα που αφορούν τα λογισμικά παρακολούθησης.

Επιπλέον, διαψεύδει ότι βρέθηκαν υπέρογκα ποσά στο σπίτι της και όπως είπε, μέσα στο σπίτι βρίσκοταν μόνο χρήματα από την αμοιβή της από το ευρωκοινοβούλιο. Επιβεβαίωσε πως πράγματι ο Παντσέρι, ερχόταν τακτικά στο σπίτι, ωστόσο διέψευσε κάθε οικονομική συναλλαγή μαζί του.

«Ήμουν σε σοκ. Δεν μπορούσα να δω την δικογραφία, δεν μπορούσα να δω το μωρό μου, δεν μποροούσα να καταλάβω τι συνέβη με τον άντρα μου», περιγράφει για τη στιγμή της σύλληψής της.

Μετά τη Liberation, η Εύα Καϊλή παραχώρησε συνέντευξη και στην ιταλική Corriere, για χάρη της οποιάς, μάλιστα, φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά και με την κόρη της, μετά την αποφυλάκισή της.


kaili-kori-2


kaili-kori-1


kaili-kori-mak

«Οι ομολογίες του Παντσέρι ελήφθησαν υπό πίεση, αλλά ποτέ δεν με ανέφερε. Δεν είμαι μεταξύ των ανθρώπων που ενέπλεξε. Ποτέ δεν σκέφτηκα να κάνω χρήση της βουλευτικής μου ασυλίας» είπε μεταξύ άλλων η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, προσθέτοντας πως «αν είχα αναφέρει σημαντικά ονόματα, θα επέστρεφα αμέσως στην κόρη μου… θα έπρεπε να πω ψέματα».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική