Πολιτική

Εύα Καϊλή: Σήμερα οι διαδικασίες για την καθαίρεση από τη θέση αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ραγδαίες αναμένεται να είναι σήμερα οι εξελίξεις για το πολιτικό παρών της Εύας Καϊλή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς αναμένεται να δρομολογηθούν οι διεργασίες για την καθαίρεσή της από τη θέση της μιας εκ των 14 αντιπροέδρων μετά τη σύλληψή της για το Κατάρ-gate.

Το πρώτο βήμα έγινε το βράδυ του Σαββάτου όταν η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα γνωστοποίησε, με επιστολή της με αποδέκτη την Εύα Καϊλή, ότι την παύει από τα καθήκοντα της ως αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής.

Στις απαιτούμενες διαδικασίες για την καθαίρεσή της κυρίας Καϊλή συμβάλλουν και οι Ευρωσοσιαλιστές, καθώς θα επικαλεστούν το άρθρο 21 του κανονισμού της Ευρωβουλής.

Συγκεκριμένα, για να καθαιρεθεί η Εύα Καϊλή, χρειάζεται πρώτα να συγκληθεί η Διάσκεψη των Προέδρων με πλειοψηφία 60% και να εγκριθεί από την ολομέλεια με τα 2/3. Σύμφωνα με πληροφορίες η Διάσκεψη των Προέδρων αναμένεται να συνεδριάσει στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) και θα ακολουθήσει και η συζήτηση στην Ολομέλεια που συνεδριάζει σήμερα στο Στρασβούργο.