Πολιτική

Εύα Καϊλή: «Τα ευρήματα ήταν σαν να πιάσαμε διακινητή ναρκωτικών» λένε αστυνομικοί από το Βέλγιο

Υπό άκρα μυστικότητα και με επικεφαλής έναν 66χρονο εισαγγελέα ο οποίος έχει ειδικότητα τα θέματα αντιμετώπισης της διαφθοράς πραγματοποιήθηκε η έρευνα που σχεδιάστηκε από τον περασμένο Ιούλιο και εκτυλίχθηκε την 9η Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα τέσσερις συλλήψεις – ανάμεσά τους και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καΐλή – σχετικά με σκάνδαλο διαφθοράς Κατάρ-gate.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης από τον «μεγεθυντικό φακό» του εισαγγελέα Μάικλ Κλέις, ο οποίος ήταν δικηγόρος για 20 χρόνια πριν να γίνει εισαγγελικός λειτουργός, δεν σταματά ούτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον ίδιο να εμφανίζεται άτεγκτος και «σκληρό καρύδι» που δεν λυγίζει σε πιέσεις.

H μάχη κατά της διαφθοράς είναι η ειδικότητά του, λένε όσοι γνωρίζουν στις Βρυξέλλες τον εισαγγελέα ο οποίος στον ελεύθερο χρόνο του αρέσκεται στο να συγγράφει αστυνομικά βιβλία.


eisaggeleas

O εισαγγελέας Μάικλ Κλέις

Δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir που αποκάλυψε σχεδόν καρέ-καρέ την επιχείρηση των βελγικών αρχών και η οποία ξεκίνησε με το «καρτέρι» έξω από το σπίτι της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες για τον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, στην αρχή της δεν είχε καταγραφεί στη βάση δεδομένων της βελγικής αστυνομίας προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο περιορισμένος ο κύκλος όσων γνώριζαν την «καταιγίδα» που επρόκειτο να ξεκινήσει.

Στο ίδιο πλαίσιο, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, τον φάκελο για το Κατάρ-gate χειρίζονταν μετρημένος στα δάχτυλα αριθμός ερευνητών.

Αυτά που βρήκαμε τα βλέπουμε μόνο σε επιχειρήσεις κατά διακινητών ναρκωτικών

Η Le Soir παρουσιάσε, επίσης, τις πρώτες μαρτυρίες από αστυνομικούς που μετείχαν στις έρευνες της Παρασκευής (9/12) και ήταν από τους πρώτους που είδαν τόσο τα χρήματα που είχε μαζί του ο πατέρας της Εύας Καϊλή όταν εντοπίστηκε έξω από το ξενοδοχείο Sofitel στις Βρυξέλλες όσο και στις «πολυτελείς τσάντες» στις οποίες η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε 150.000 ευρώ. Και τα δύο ποσά, μάλιστα, ήταν σε χαρτονομίσματα των 50 και 20 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική