Πολιτική

Εύα Καϊλή: Θολά σημεία στις καταθέσεις της, στο στόχαστρο τα περιουσιακά της στοιχεία

Στις φυλακές του Χάρεν παραμένει η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, οπότε θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού τμήματος, προκειμένου οι δικαστικές Αρχές του Βελγίου να κρίνουν αν θα προφυλακιστεί τελικά ή όχι.

Η πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προετοιμάζει ως τότε την υπερασπιστική της γραμμή, η οποία καλείται να απαντήσει σε σειρά από ερωτήματα των ανακριτικών αρχών, αλλά και στα επιμέρους ζητήματα που έχουν ανακύψει από τις καταθέσεις των υπολοίπων προφυλακισθέντων.

Οι φυλακές Χάρεν


Gevangenis Haren, België (prison complex Haren, Belgium)

Μια πρόγευση της νομικής στάσης της έδωσε η κ. Καϊλή κατά τη διαδικασία της προσαγωγής της, καθώς η ίδια κατέθετε κατά πληροφορίες, επί πέντε ώρες, παρότι ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, χωρίς να επικαλεστεί τη βουλευτική της ασυλία, δεν ήταν η πρώτη φορά στις αρχές του μήνα, που βρέθηκε αντιμέτωπη με την ύπαρξη χρημάτων στην κατοικία της. Αντίθετα, η κ. Καϊλή φέρεται, κατά τις πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, να είχε δει χρηματικά ποσά μέσα στο σπίτι όπου έμεναν η ίδια και ο Ιταλός σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι και στο παρελθόν.

Κληθείσα να εξηγήσει την εμπλοκή του πατέρα της, Αλέξανδρου Καϊλή στην μεταφορά των χρημάτων, η κ. Καϊλή φέρεται να απάντησε πως «μετά την προσαγωγή του Παντσέρι πανικοβλήθηκα. Επικοινώνησα με τον πατέρα μου, που βρισκόταν στις Βρυξέλλες με τη σύζυγό του και του ζήτησα να μεταφέρει τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι μου σε ασφαλές σημείο και να τα παραδώσει στον πραγματικό δικαιούχο τους. Εκείνος ήρθε, πήρε τη βαλίτσα με τα λεφτά και επέστρεψε στο ξενοδοχείο που έμενε». «Προφανώς, όμως, τον παρακολουθούσαν ήδη αστυνομικοί. Έκαναν έφοδο στο δωμάτιό του και κατέσχεσαν τα χρήματα», περιέγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Καϊλή.

Την ίδια ώρα, ανάμεσα στα ερωτήματα που προκύπτουν από την πεντάωρη κατάθεσή της, είναι γιατί η Ευρωβουλευτής προτίμησε να ζητήσει από τον πατέρα της να απομακρύνει τις δεσμίδες με τα χαρτονομίσματα από το διαμέρισμά της, αντί να ζητήσει, από την στιγμή που τα εντόπισε, τη συνδρομή των βελγικών αρχών. Στον ίδιο προβληματισμό προστίθεται ως εύλογη απορία το γιατί η κ. Καϊλή γνώριζε ότι έπρεπε να επιστραφούν σε κάποιον τρίτο δικαιούχο τα χρηματικά ποσά, που εντοπίστηκαν εντός της οικίας της, δεδομένου ότι δηλώνει πλήρη άγνοια για την υπόθεση.

Απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω αναμένεται να ζητήσουν οι Βέλγοι δικαστές στις 22 Δεκεμβρίου από την Εύα Καϊλή, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα παραταθεί η κράτησή της ή θα αφεθεί ελεύθερη. Τη στιγμή που, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «La Repubblica», η σύλληψη της δεν ήταν στο αρχικό πλάνο της αστυνομικής επιχείρησης, όταν όμως βρέθηκαν τα χρήματα σπίτι της, δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική