Πολιτική

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εγώ κατάλαβα ότι ο Τσίπρας ήθελε να ρίξει τον Κασσελάκη – Αντιφατική η παρέμβασή του

Λυπηρά χαρακτήρισε όσα συνέβησαν στο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα και στην «αντιφατική» όπως την χαρακτήρισε παρέμβασή του πριν να ξεκινήσει το τετραήμερο σύγκρουσης, όπως εκτυλίχθηκε, για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ήταν αντιφατικό το κείμενο Τσίπρα: από τη μια στιγμή λέει ότι όλα πάνε κακά, λέει ότι είναι μπάχαλο το κόμμα και μετά λέει ότι εμείς φύγαμε γιατί χάσαμε. Εμείς φύγαμε γιατί βλέπαμε ένα κόμμα υπό εξαέρωση και έναν πρόεδρο να λέει στην Κεντρική Επιτροπή ότι θα πάω στα μέλη, αυτό δεν είναι πολιτική θέση» είπε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από μερικούς μήνες.

«Ούτε η παρέμβαση του Αλέξη βοήθησε να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση γιατί πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ 18% το 2023. Εγώ κατάλαβα ότι ο Τσίπρας ήθελε να ρίξει τον Κασσελάκη. Δεν νομίζω ότι το έκανε για να γυρίσει ο ίδιος, έχει άλλες βλέψεις» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

«Δεν μπορείς να κάνεις ένα τέτοιοι συνέδιο και να μην συζητήσεις γιατί χάσαμε το 2023. Ήταν θέμα αξιοπιστίας; Όλες οι δημοσκοπήσεις από το 2017 έδειχναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέμα αξιοπιστίας» συνέχισε.

Στην έρωτηση, δε, αν υπάρχουν οι προυποθέσεις να επιστρέψει οΤσίπρας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεών του απάντησε ότι «αυτό είναι δική του δουλειά, Εμείς στη Νέα Αριστερά έχουμε μια σοβαρότητα».

Όσον αφορά, τέλος, τη συζήτηση περί συμμαχιών στον χώρο της κεντροαριστεράς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε ότι «είμαστε υπέρ των συμμαχιών όταν είσαι κάτι. Υπάρχει στην κοινωνία μια συμμαχία που πρέπει να βρει πολιτικό αντίκτυπο».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική