Πολιτική

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Την άμεση απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη ζήτησε ο Νίκος Παπανδρέου

Την άμεση απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη ζήτησε με την ομιλία του, ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο ΕΚ, Νίκος Παπανδρέου, στη συζήτηση σχετικά με την έκθεση της Επιτροπής του 2022 για την Αλβανία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι η κατά τα άλλα «ομαλή διαδικασία» των πρόσφατων εκλογών στην Αλβανία στιγματίστηκε από τις συλλήψεις πολλών υποψηφίων, και μεταξύ άλλων και του Φρέντι Μπελέρη, που εκλέχτηκε τελικά Δήμαρχος της Χειμάρρας μέσα από τις φυλακές.


Παρέμβαση Νίκου Παπανδρέου στην Ευρωβουλή για τον Φρ. Μπελέρη

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε απαράδεκτη την κράτησή του και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να αποφυλακιστεί άμεσα. Στηρίζουμε την Ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας αλλά θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες.

Η ουσία της υπόθεσης κατέληξε ο κ. Παπανδρέου αφορά ζητήματα που άπτονται της Αλβανικής Δικαιοσύνης. Η προστασία όμως βασικών δικαιωμάτων είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο. Άλλωστε τέτοιες πρακτικές δεν συνάδουν με την Ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου βρισκόταν στην Αλβανία ως παρατηρητής με αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου, για να παρακολουθήσουν τις τοπικές εκλογές και την ομαλή διεξαγωγή τους και να διαπιστώσουν αν συμβαδίζουν με το κράτος δικαίου.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική