Πολιτική

Φάμελλος: Έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας η πολιτική της κυβέρνησης – Ακροδεξιό εξτρέμ της κυβέρνησης ο Γεωργιάδης

Επίθεση στην κυβερνητική πολιτική καθώς και στον υπουργό Υγείας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος από το βήμα της Βουλής. «Είναι έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ας είμαστε ειλικρινείς. Ο κ. Γεωργιάδης τοποθετήθηκε σε αυτήν τη θέση ως ένα από τα “ακροδεξιά εξτρέμ” της κυβέρνησης. Στόχος να ιδιωτικοποιήσει την υγεία. Αυτή τη φορά την δόξα δεν θα του την πάρει ο Τόμσεν αλλά ο Μητσοτάκης».

Ο κ. Φάμελλος, είπε ότι οι πολίτες φοβούνται να αρρωστήσουν, «ξέρουν ότι πρέπει να πληρώσουν πολλές φορές ακριβά. Η κυβέρνηση επιδιώκει να κάνει κάτι πιο σημαντικό να μας ότι δεν αξίζει να έχουμε δημόσιο σύστημα υγείας. Σου λέει για να έχουμε την υγεία μας ας έχουμε για να πληρώσουμε. Έτσι διαβρώνει τα δημόσια αγαθά. Έτσι διαβρώνετε και την ελπίδα των πολιτών», πρόσθεσε.

Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, ο κ. Φάμελλος είπε ότι πρόκειται για «μια νομοτεχνική προχειρότητα. Ένας αχταρμάς άρθρων. Το γνωστό “ψήφιζε-ξεψήφιζε”. Μέσα σε 5 χρόνια πολλές αλλαγές. Σας αρέσει που ψηφίζετε ξεψηφίζετε δικές σας διατάξεις;».

Για τα απογευματινά χειρουργεία, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «όποιος έχει λεφτά θα μπορεί να κάνει χειρουργείο. Ο φτωχός στη μοίρα του» και πρόσθεσε ότι «η αλήθεια είναι μια, μετατρέπουν τις δημόσιες δομές σε μία επικερδή επιχείρηση. Και μετατρέπετε τους ασθενείς σε πελάτες. Μόνος θεός το χρήμα». Για τη χρηματοδότηση τους από το Ταμείο Ανάκαμψης, είπε ότι «παραδεχτήκατε μετά και από δική μας πίεση, ότι ούτε η αίτηση η δήθεν αίτηση δεν είχε γίνει. Για αυτό επιφυλασσόμεθα».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική