Πολιτική

Φάμελλος: Παραπέμπει βουλευτή της Ελληνικής Λύσης στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας

Να κινηθεί άμεσα η διαδικασία για την παραπομπή του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, κ. Παράσχου Παπαδάκη, στην αρμόδια Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας ζητεί με επιστολή που κατέθεσε προς τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, και τον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Προς

τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας

Θέμα:<< Παραπομπή στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Παράσχου Παπαδάκη >>.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής,

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας,

Επειδή, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Παράσχος Παπαδάκης στις 21.8.2023 ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το κάτωθι κείμενο: <<Σοβαρές πληροφορίες για λαθρομετανάστες που παρακωλύουν το έργο των πιλότων.. καλώ τα μέλη του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα να λάβουμε μέτρα… να είστε σε εγρήγορση για να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά… ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ.. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΥΡΙΟΙ!! >>.

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 2 περ. ε του Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι Βουλευτές οφείλουν: ε) να συμβάλλουν στην αποτροπή εκδηλώσεων μίσους κατά προσώπων λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής τους, των θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων τους, του φύλου τους, της ηλικίας τους, της αναπηρίας τους ή του σεξουαλικού προσανατολισμού τους.

Καταθέτω την παρούσα αναφορά ώστε να λάβετε γνώση και να λάβετε την απαραίτητη πρωτοβουλία για να κινηθεί άμεσα η διαδικασία για την παραπομπή του κ. Παπαδάκη στην αρμόδια Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
Φάμελλος Σωκράτης»

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική