Πολιτική

FAZ: Η επίσκεψη του Σολτς στην Αθήνα σε κλίμα στήριξης προς της Ελλάδα για το Αιγαίο

Ξεκάθαρα λόγια για τις τουρκικές προκλήσεις αναμένει η ελληνική κυβέρνηση από τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.

«Ο Σολτς προστατεύει την Ελλάδα και υπερασπίζεται την ελληνική κυβέρνηση έναντι των τουρκικών απειλών στη διαμάχη Αθήνας Άγκυρας για τα ελληνικά νησιά στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρουν γερμανικά δημοσιεύματα.

Ο Σοσιαλδημοκράτης Καγκελάριος μεταβαίνει στην Αθήνα με στόχο να βελτιώσει τις γερμανοελληνικές σχέσεις.

H FAZ για την επίσκεψη Σολτς στην Αθήνα

«Η εδαφική διαμάχη Ελλάδας-Τουρκίας είναι πιθανό να βρεθεί σήμερα στην «ατζέντα» Μητσοτάκη – Σολτς», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «FAZ», φρεσκάροντας τη μνήμη των αναγνωστών της γράφοντας ότι, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας έχει ήδη εκφράσει την υποστήριξή της στην ελληνική κυβέρνηση.

«Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Aναλένα Μπέρμποκ, έχει ήδη ταχθεί ξεκάθαρα στο πλευρό της Ελλάδας κατά τη διάρκεια επίσκεψής στην την Αθήνα και την Τουρκία τον περασμένο Ιούλιο», γράφει το σχετικό δημοσίευμα.

«Τα ελληνικά νησιά είναι ελληνικό έδαφος και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το αμφισβητήσει αυτό», είχε δηλώσει τότε η Πράσινη υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και επικρίθηκε δριμύτατα από τον Τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η διαμάχη Ελλάδας- Τουρκίας αφορά και τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει η εφημερίδα «FAZ».

Εφημερίδα «Handelsblatt»

«Απειλές από την Τουρκία: Ο Σολτς προστατεύει την Ελλάδα», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας που επισημαίνει ότι ο Καγκελάριος της Γερμανίας υπερασπίζεται την Ελλάδα έναντι των τουρκικών απειλών στη διαμάχη Άθηνας- Άγκυρας για τα ελληνικά νησιά στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η Αθήνα περιμένει ξεκάθαρες δηλώσεις από τον Σολτς», προσθέτει το επίμαχο δημοσίευμα επισημαίνοντας ότι, στην ατζέντα των θεμάτων που θα συζητήσουν οι δύο πολιτικοί άνδρες είναι η ενέργεια και τα εξοπλιστικά.

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα αναμένει μία ξεκάθαρη τοποθέτηση από τον Γερμανό Καγκελάριο:

«Τη γερμανική βιομηχανία όπλων αναμένουν παραγγελίες δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα. Ο Μητσοτάκης έχει ξεκινήσει το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα στην πρόσφατη ελληνική ιστορία για να αναχαιτίσει τη γειτονική Τουρκία.

Οι δύο χώρες έχουν συνοριακές διαφορές εδώ και δεκαετίες, οι οποίες έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια. Μέχρι στιγμής, η Γαλλία και ειδικότερα οι ΗΠΑ έπαιζαν ρόλο με μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και φρεγάτες. Τώρα είναι η σειρά των Γερμανών κατασκευαστών όπλων. Η Αθήνα ελπίζει σε ξεκάθαρες δηλώσεις του καγκελαρίου για το θέμα της Τουρκίας».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική