Οικονομία

FAZ: Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τους Γερμανούς

8129B93B57C4A117544C44C9D9868DBA.jpg «Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τους Γερμανούς», γράφει στο πρωτοσέλιδο η Frankfurter Allemeine Zeitung με αφορμή τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας. 

Όπως επισημαίνεται ειδικότερα στο δημοσίευμα, «μόνο Γάλλοι και Δανοί εργάζονται λιγότερο από τους Γερμανούς». Ειδικότερα, οι Έλληνες εργάζονται κάθε χρόνο 1.808 ώρες, την ώρα που -σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας- οι Γερμανοί εργάζονται 1.658,5 ώρες, ενώ Ούγγροι, Πολωνοί και Ρουμάνοι δουλεύουν 1.840 ώρες.

«Ο σκληρά εργαζόμενος Γερμανός αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις μύθους της 
μεταπολεμικής Γερμανίας. Η στατιστική μοιάζει αρχικά να επιβεβαιώνει τον μύθο αυτό. Σε καμιά άλλη χώρα της Ε.Ε., με εξαίρεση τη Βρετανία, οι εργαζόμενοι δεν κάνουν τόσες, συχνά απλήρωτες, υπερωρίες όπως στη Γερμανία», τονίζει η εφημερίδα.

Σημειώνει ωστόσο ότι «ο αριθμός των ωρών εργασίας δεν λέει και πολλά για το πόσο σκληρά και πόσο πολύ εργάζονται πραγματικά οι εργαζόμενοι», καθώς «από την άλλη πλευρά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κανένας άλλος εργαζόμενος δεν έχει τόσο πολλές γιορτές και αργίες όσες ο Γερμανός». Σύμφωνα με το άρθρο συγκεκριμένα, σε Γερμανία και Γαλλία οι εργαζόμενοι έχουν ετησίως 40 μέρες αργίας, στη Δανία 39 και στο Βέλγιο 29.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Οικονομία