Διεθνή

Φιλιππίνες: 12.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω φόβων για επικείμενη έκρηξη ηφαιστείου

12E17B7D3F1DA8068D7555148B3A7EB0.jpgΠρόσφατοι σεισμοί καθώς και κατολισθήσεις που έχουν καταγραφεί υποδεικνύουν μια πιθανή έκρηξη μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Την εκκένωση τουλάχιστον 12.000 ανθρώπων που κατοικούν στους πρόποδες ενός ενεργού ηφαιστείου, στα κεντρικά της χώρας, διέταξε η κυβέρνηση των Φιλιππίνων, καθώς αυτό φαίνεται πως πρόκειται να εκραγεί, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Πρόσφατοι σεισμοί καθώς και κατολισθήσεις που έχουν καταγραφεί υποδεικνύουν μια πιθανή έκρηξη μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

«Ανεβάζουμε την κατάσταση επικινδυνότητας του ηφαιστείου Μαγιόν από το 2 στο 3», δήλωσε την Τρίτη ο Ρενάτο Σολίντουμ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων.

Ο Τζόι Σαλκέντα, κυβερνήτης της επαρχίας Άλμπεϊ δήλωσε ότι τουλάχιστον 12.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. «Η αύξηση της κατάστασης επικινδυνότητας στο 3 είχε ως αποτέλεσμα να επισπευσθεί η διαδικασία εκκένωσης 12.000 κατοίκων σε ακτίνα 6-8 χιλιομέτρων», είπε.

Οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους θα στεγαστούν για χρονικό διάστημα πιθανόν μέχρι και 3 μηνών σε προσωρινά καταφύγια, δήλωσε ο Σαλκέντα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή