Πολιτική

Φλαμπουράρης για Τσίπρα: Είναι ο μοναδικός αρχηγός που ζει ακόμα σε ενοίκιο

«Άλλαξε τρεις φορές σπίτι όταν παντρεύτηκε… Απαξιώ να το συζητήσω… είναι πολιτική αλητεία» ανέφερε για για την υπόθεση της οικίας στο Σούνιο ο πρώην υπουργός – Υποστήριξε ότι η ΝΔ επιχειρεί να συσκοτίσει την πολιτική συζήτηση

Θέση στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην υπόθεση γύρω από την εκμίσθωση ακινήτου από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην περιοχή της Λαυρεωτικής παίρνει ο βουλευτής Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα piperata.gr

Απαντώντας στους αρνητές της διεύρυνσης στο εσωτερικό του κόμματος, ο «ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε και επιδιώκει να ξανακυβερνήσει» λέει με νόημα υπογραμμίζοντας πάντως ότι το κόμμα, «παραμένει στην ανανεωτική ριζοσπαστική αριστερά, να υπερασπίζεται τους πολλούς και όχι τους λίγους» απαντά με νόημα ο πρώην υπουργός, ενώ εκτιμά πως «όταν θα περάσει αυτό το διάστημα και μπούμε σε μία κανονική ζωή, νομίζω ότι θα εκφραστούν αυτές οι αντιδράσεις και αντιρρήσεις στην κυβερνητική πολιτική. Νομίζω ότι θα εκφραστούν και κινηματικά. Θα βγει κι ο κόσμος στους δρόμους για να διεκδικήσει το δίκιο του».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις για την άθληση του Πρωθυπουργού στην Πάρνηθα, ο κ. Φλαμπουράρης απαντά πως ο κ. Μητσοτάκης «δείχνει ότι ως πρωθυπουργός της χώρας δεν ζει «μέσα» στο πρόβλημα. Δηλαδή δεν ζει το πρόβλημα που ζει ο ελληνικός λαός, δεν έχει το «φόβο» την «αμηχανία» την «ανασφάλεια» την οποία αισθάνονται οι άνθρωποι λόγω αυτής της πανδημίας…». Στον αντίποδα, ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας «επικράτησε μία «χαλάρωση» – παρά τις επισημάνσεις που έκαναν επιδημιολόγοι, καθηγητές της ιατρικής και επιστήμονες οι οποίοι «φώναζαν» ότι «θα έρθει και δεύτερο κύμα του κορωνοϊού και πρέπει να προετοιμαστούμε».

Με αφορμή τα γεγονότα στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η «κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία, προσπάθησε να υλοποιήσει μια αυταρχική πολιτική» σημείωσε ο κ. Φλαμπουράρης και χαρακτήρισε «αποκρουστική εικόνα» τα όσα συνέβησαν στα Εξάρχεια. «Εδώ και ενάμιση χρόνο, η αστυνομία είναι πολύ πιο επιθετική εναντίον της νεολαίας και εναντίον του κόσμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Ο ίδιος προβλέπει πως «έρχονται πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις», ενώ «αυτό που λέμε εμείς – και όλη η αντιπολίτευση – για ποιο λόγο δεν μας ενημερώνουν σωστά για τα όσα συμβαίνουν με την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα», διερωτήθηκε ο ίδιος.

Κληθείς να σχολιάσει, τέλος, το ζήτημα της εκμίσθωσης κατοικίας στο Σούνιο από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτό… Είναι ο μοναδικός αρχηγός κόμματος, ο οποίος ζει ακόμα στο ενοίκιο. Έμενε εδώ, κοντά μου, στη Ζωοδόχου Πηγής… Όταν παντρεύτηκε, πήγε στην Κυψέλη. Μετά άλλαξε σπίτι, πάλι στην Κυψέλη. Κι επειδή ερχόταν για καλοκαίρι πολλές φορές στην Αίγινα, όταν τα παιδιά μεγαλώσανε λίγο και γίνανε 6 – 7 χρονών, νοίκιασε ένα σπίτι για να πηγαίνει το καλοκαίρι. Είναι δυνατόν τώρα να συζητάμε τέτοια θέματα; Δηλαδή απαξιώ» ξεκαθάρισε ο κ. Φλαμπουράρης, μην κρύβοντας τη δυσαρέσκειά του.

«Δεν θέλω να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Είναι τόσο πολιτική αλητεία τώρα αυτό… Είναι χυδαία συμπεριφορά. Δηλαδή δεν θέλω να το βάλω στην πολιτική μας συζήτηση. Είναι τόσο χυδαίο που δεν θέλω να πω, ότι δεν έχει με τι να συσκοτίσει τα πράγματα η Νέα Δημοκρατία και βρήκε αυτό… Είναι χυδαία συμπεριφορά από τη μεριά του ρεπορτάζ, είναι χυδαιότερη η αντιμετώπιση από τη μεριά της κυβέρνησης. Και δεν θέλω πραγματικά να μπω σε αυτή τη συζήτηση…», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική