15 Ιουλίου 2020

«Φοβάμαι να πεθάνω», λέει σε γράμμα του ο όμηρος των τζιχαντιστών Κάσιγκ

EC811CC0F74DB215459C85CDB5FC310E.jpgΦωτογραφίες και ένα γράμμα του γιου τους έδωσαν στη δημοσιότητα οι γονείς του αμερικανού Πίτερ Κάσιγκ, ο οποίος εμφανίζεται στο τελευταίο βίντεο αποκεφαλισμού από το Ισλαμικό Κράτος.

Φωτογραφίες και ένα γράμμα του γιου τους έδωσαν στη δημοσιότητα οι γονείς του αμερικανού Πίτερ Κάσιγκ, που κρατείται ως όμηρος από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι και απειλούν να τον αποκεφαλίσουν.

Σε ένα από τα αποσπάσματα του γράμματος που έστειλε τον Ιούνιο στους γονείς του, ο Κάσιγκ γράφει ότι φοβάται να πεθάνει, αλλά η πίστη του τον βοηθάει:

«Προφανώς και φοβάμαι να πεθάνω αλλά το πιο δύσκολο είναι να μην ξέρω, να αναρωτιέμαι, να ελπίζω και να σκέφτομαι αν πρέπει να ελπίζω. Αν όντως πεθάνω, θεωρώ ότι τουλάχιστον εσείς κι εγώ μπορούμε να παρηγορούμαστε γνωρίζοντας ότι έφυγα ως αποτέλεσμα της προσπάθειάς μου να ανακουφίσω τον πόνο εκείνων που είχαν ανάγκη και να τους βοηθήσω», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι γονείς του Πίτερ Κάσιγκ έχουν δηλώσει πως ο γιος τους έχει ασπαστεί το Ισλάμ, πριν αιχμαλωτιστεί από τους τζιχαντιστές, και έχουν ζητήσει να χρησιμοποιείται το νέο του όνομα, Αμπντούλ Ραχμάν Κάσιγκ.

Ο Κάσιγκ απήχθη πριν από ένα χρόνο, ενώ επιτελούσε ανθρωπιστικό έργο στη Συρία, εργαζόμενος για τη φιλανθρωπική οργάνωση Special Emergency Response and Assistance, την οποία ίδρυσε ο ίδιος το 2012.Διεθνή